«Всі ці 11 років спортклуб «Повір у себе» виживає тільки завдяки підтримці небайдужих»

«Всі ці 11 років спортклуб «Повір у себе» виживає тільки завдяки підтримці небайдужих»
Без допомоги небайдужих не обійтися людям з інвалідністю з ГО «Повір у себе»
  • Потрібна допомога. У Козятині вже 11 років працює спортивний клуб дітей з інвалідністю «Повір у себе». Його вихованці неодноразово перемагали в обласних і всеукраїнських змаганнях. Але нині клуб переживає складні часи

Нагодою привернути увагу до такої організації є Міжнародний день людей з інвалідністю, що відзначається 3 грудня. Керівник клубу «Повір у себе» Володимир Шульга має намір організувати зустріч своїх вихованців, як каже, у сімейному колі — з подарунками, солодощами

У посадовців має бути світло в душі

— Навіть якщо не буде підтримки, ми все одно зберемося, — розповідає Володимир Шульга. — Ми проведемо свій захід скромно, всупереч ігноруванням міською владою Козятина наших проблем. Хоча все-таки щиро сподіваємося, що світ не без добрих людей. Віримо, що знайдуться небайдужі, які подадуть руку допомоги тим, хто, на жаль, є беззахисною частиною нашого суспільства. 

Міжнародний день людей з інвалідністю саме для того й відзначається, аби привернути увагу до них. Це нагадування про велику гуманітарну місію — сприяти соціалізації таких людей, допомагати їм самоствердитися, турбуватися про їх фізичний і духовний розвиток.

Відео дня

– Прикро говорити напередодні такої дати, що нашій організації, на жаль, не вдається знайти спільної мови з нинішньою міською владою, – продовжує Шульга. – Пригадую інші часи. Вкотре хочу подякувати за співпрацю і підтримку наших вихованців колишньому голові Козятинської районної ради Віктору Слободянюку. Незважаючи на всі труднощі, колишні керівники міста Олександр Гвелесіані, Олександр Пузир, депутати попередні скликань підтримували клуб «Повір у себе», тим самим подавали дітям надію і віру. 

Всі ці 11 років спортклуб «Повір у себе» виживає тільки завдяки підтримці небайдужих.

Маємо 25 призерів і майстра спорту міжнародного класу

— Як би до нас не ставилася влада, ми продовжуємо працювати з дітьми з інвалідністю, вселяти у їхні серця промінь надії, — говорить Володимир Шульга. — Уже сам факт залучення їх до спілкування, для них має велике значення. У колі однодумців вони змінюються. Разом з тим, вони намагаються рівнятися на тих, хто уже досяг результатів у фізкультурі і спорті.

​Наш клуб виховав 25 золотих і срібних медалістів, призерів змагань всеукраїнського і обласного рівнів. Маємо майстра спорту міжнародного класу, двох майстрів спорту України. Пишаємося нашою вихованкою Марією Шпатківською. За дев’ять років моєї роботи з нею тренером вдалося вибороти високе звання майстра спорту міжнародного класу. Марія виступала на змаганнях у чотирьох країнах — Німеччині, ОАР, Польщі, Франції. Вона резервістка параолімпійської збірної команди України.

Зараз у нашому клубі з'явився дуже перспективний хлопець. Це Володя Авдєєв, який, на жаль, втратив обидві ноги. Незважаючи на це, він тренується. Без перебільшення можу сказати, що ми ще побачимо Авдєєва на змаганнях найвищого рівня, можливо, навіть на Паралімпіаді. Кажу це як тренер, який бачить перспективи у фізичних можливостях свого вихованця.

Що каже міський голова Козятина?

Дізнатися думку міського голови Козятина Тетяни Єрмолаєвої про ставлення влади до міського спортивного клубу «Повір у себе», спершу не вдалося - керівник міста не відповідала на телефонні дзвінки. Пізніше пані Тетяна перетелефонувала журналісту. За її словами, міська рада готова підтримати вихованців спортивного клубу «Повір у себе» подарунками чи призами. 

- Надати окреме приміщення для занять у нас немає такої можливості, - каже міський голова. - До речі, у місті є дитячо-юнацька спортивна школа, у її штаті працює тренер по роботі з дітьми з особливими потребами. Батьки можуть скористатися можливістю для своїх дітей. 

Віримо у щирі серця

Від імені вихованців спортклубу людей з інвалідністю «Повір у себе» звертаємося до уже згаданих керівників Козятинської громади, депутатів різних рівнів, керівництва Хмільницької громади, підприємців — усіх, хто має можливість підтримати нас бодай напередодні Міжнародного дня людей з інвалідністю. Кожному з таких людей висловлюємо щиру вдячність.

Координати ГО «спортивний клуб дітей з інвалідністю «Повір у себе»

АТ«Ощадбанк»

ЄДРПОУ 37077173

МФО 302076 Філія Вінницьке обласне У АТ «Ощадбанк»

№UA423020760000026000300414642

Віктор Скрипник

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up