Як на День фізкультурника ФК «Горизонт» своє 25-річчя відзначав

Як на День фізкультурника ФК «Горизонт» своє 25-річчя відзначав

У суботу, 12 вересня, в Україні відзначали День фізичної культури та спорту. Святкують його починаючи з 1994, у другу суботу вересня. Так сталося, що День фізкультурника в цьому році співпав із днем заснування ФК «Горизонт». Щоправда спочатку ця команда, яку створив Олег Каменний,  називалася «Будівельник СМП 648», потім її переназвали на «Горизонт БМП»

На стадіон «Локомотив» у цей день прийшли спортсмени багатьох поколінь. Вони відзначали свято на трьох спортивних майданчиках. Волейболісти визначали кращу команду турніру чотирьох. У штучному манежі проходили дитячі ігри.

На великому полі грали ветерани козятинського футболу. «Горизонт» цього року святкує своє 25-річчя з дня заснування. З нагоди свята їх прийшли привітати ветерани «Локомотиву», які зіграли з ними товариський матч.

Відео дня

Перед початком зустрічі організатори спортивного заходу привітали засновника «Горизонта» Олега Каменного, тренера команди ювіляра, який взяв під свою опіку «Горизонт» із 2004 року Дмитра Нікіфорова та Леоніда Коваля, який тягнув команду, коли, як кажуть, на рівному місці на команду Каменного за будь здоров податківці наїхали.

За свою футбольну історію «Горизонт», із 2004 по 2009 рік був чотириразовим віце чемпіоном обласної першості. А у 2006 році футболісти клубу свої срібні нагороди поклали в завойований кубок

– Складні то були часи, – розповідає засновник клубу Олег Каменний. – Іноді з футболістами навіть бартером розраховувались – борошком, крупами, цукром чи іншими продуктами. Нам і так було складно команду на плаву тримати, а тут ще й із якогось дива податківці наїхали. Допоміг, у тій ситуації командир військової частини полковник Леонід Коваль. Призвав всіх футболістів в армію, а. команду назвали  «Горизонт БМП», з тої пори, й податкова відступила.

Коли у 2004 році реформа армії торкнулася Козятина, своє плече підставив Дмитро Нікіфоров.

Що до самого матчу, який обслуговував народний рефері Олег Шеремет, футболісти так рвалися на поле, що в складі кожної було 12 гравців. Коли на полі стало 22 футболісти, арбітр дав свисток.

«Горизонт» швидко забив два м’ячі й повів у рахунку 2:0. Ще до перерви «Локомотив» скоротив відставання на один м’яч і при рахунку 2:1 команди пішли відпочивати. У другій половині зустрічі «локомотивівці» зрівняли рахунок, але під кінець матчу двічі пропустили у свої ворота. Тож гра завершилась, із рахунком 4:2 на користь «Горизонта».

За регламентом змагань, незалежно від результату матчу, команди мали пробивати 11- метрові удари. Тільки таке право надавалося самим віковим футболістам. Окрасою післяматчевих пенальті став удар, у виконанні 79-річного Олега Каменного, який пробив 11-метровий, у стилі Артема Мілевського. Він зробив вигляд, що пробиватиме в правий від воротаря кут воріт. Коли голкіпер повірив у намір футболіста і стрибнув, у той кут, Олег Борисович пробив у правий від себе. М’яч після підкрутки ніби трохи завис у повітрі, а потім парашутом опустився в правій дев’ятці. По пенальті з рахунком 5:3 виграли залізничники і загальний рахунок матчу став 7:7. По завершенні спортивного дійства футболісти обох команд привітали один одного з коректною грою, й зібралися разом для колективного фото. Після чого ветерани футболу підійшли до представника преси і сказали:« Нам Павло Луцюк з Олександром Шевчуком на 25- річний подарували  свято футболу. Якщо можна, відмітьте їх у газеті.»

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up