«З Україною в серці з вірою ЗСУ!» Під таким девізом пройшов турнір юних футболістів

«З Україною в серці з вірою ЗСУ!» Під таким девізом пройшов турнір юних футболістів

Цей благодійний турнір організувала Вінницька територіальна організація Всеукраїнського фізкультурно-спортивного товариства «Колос».  Мета заходу – допомогти дітям, які тікали від війни, повернутися до нормального життя.

Пройшов турнір на штучному манежі стадіону «Колос» у Махнівці. У змаганнях взяли участь 6 команд.  Славне місто Бердичів було представлене гравцями двох складів спортивного клубу «Бердичів». 

Двома складами команди «Колос» виступали й господарі майданчика, махнівчани.Також брали участь у змаганнях козятинські «Леви» тренера Руслана Гуменюка і глуховецький «Промінь» Олександра Козюка.

Відео дня
Колективне фото учасників турніру

Спочатку організатори змагань розбили команди на дві групи. В групі «А» жереб звів команди «Колос-2», «Бердичів-2» та «Леви». В іншу групу команд потрапили  перші команди Бердичева і Махнівки та  футболісти Глуховець. 

Команда «Промінь» з Глухівців

Першими помірялись силами в форматі 4+1 «Леви» та спортивний клуб «Бердичів-2». Рахунок зустрічі 11:0. В групі «В» команда «Бердичів-1» переграла глухівчан з рахунком 3:0

«Леви» в своїй другій грі забили своїм суперникам вісім сухих м’ячів. «Колос» з «Променем» в своєму поєдинку розійшлися миром, рахунок зустрічі 2:2. «Бердичів-2» переміг другу команду з Махнівки з рахунком 4:1. В заключній грі в групах «Колос-1» переміг команду «Бердичів-»1 з рахунком 3:2.

Команди, які набрали в групах найменшу кількість очок, грали за 5-те 6-те місце.

Матч за 5-6 місця. Грає команда з Глухівців і «Бердичів-2»

Команда «Промінь» з Глуховець переграла з рахунком 5:1 команду «Бердичів-2» і зайняла 5 місце. В грі за бронзові нагороди з командою «Колос-2»  здобули гості з «Бердич-1»  з рахунком 5:1. В цій грі любо було глянути, як вболівають за команду господарів. Сусідки Світлана та Наталія розповіли, що за «Колос» грають двоє їхніх онуків. 

– У нас, в Махнівці, вулиця Шевченка представлена трьома футболістами. Без футболу ми не можемо. Ходимо і радіємо, коли  хлопці і дівчата нашої команди забивають у ворота суперника. Сьогодні обоє внуків відзначились голами і ми за них дуже раді, – сказали жінки.

Ось так за онуків вболівають їхні бабусі

Золото і срібло турніру розіграли перша команда Махнівки та Козятинські «Леви». На початку цього матчу вимальовувалася незначна перевага гостьової команди. Потім гра вирівнялась. В одній з атак «Колос» пробив по воротах «Левів» з близької відстані і рахунок в матчі було відкрито. Після пропущеного м’яча в грі «Левів» майже нічого не виходило з того, що вони  майстерно вміють робити на футбольному полі. А господарі спорткомплексу, виконуючи настанови свого тренера зустрічати левеняток на своїй половині поля, подвоїли рахунок. Віктор Обущак — рефері матчу — зафіксував рахунок 2:0 і сльози семирічних футболістів команди, яка по суті нічого не програла, адже сам турнір був благодійним. 

Гра за 1-2 місця

Керівництво товариства «Колос» дякувало семирічним-восьмирічним футболістам за вихід на поле і хорошу гру. Тільки ні подяка від спортивного керівництва спортивного товариства, ні срібні медалі віце-чемпіона турніру, ні солодощі, які вручили футболістам в якості додаткового призу, не могли вплинути на поганий стан футболістів, які довели, що вони вміють добре грати в в футбол на самих престижних турнірах. Маючи в команді таких думаючих гравців, як Анатолій Дудник, який переїхав до Козятина з Білої Церкви, диспетчера атак Івана Наровецького, капітана команди Максима  Мартинюка перемоги у «Левів» ще попереду.

— «Леви», ви не програли, –  каже досвідчений тренер Микола Бабюк. 

– Так сталось, що ви трохи молодші і рахунок в матчі був не на вашу користь, – додав тренер «Колоса», –  не плачте, витріть сльози і вперед по нагороди.  

В «Колоса» з Махнівки на рівні з хлопчиками добре грають дівчатка. Аня Капецька хороший страж воріт, а Настя Прокопчук не програла на турнірі жодного єдиноборства футболістам сильної статі.

А ще радує, що в кожній команді знайшли гідне місце діти, яких війна вигнала з власних домівок і діти з Харкова, Білої Церкви, Києва потрохи звикають до більш нормального  ритму життя .   

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (2)
  • Людмила Цуман

    Молодці !!!
  • Наташа Наровецька

    Молодці!!!💪🤗🇺🇦🦁

keyboard_arrow_up