Перестаньте вірити у міфи про інтимні стосунки

Перестаньте вірити у міфи  про інтимні стосунки

Чи спалюються калорії під час сексу, що відбувається з інтимним життям в зрілому віці і як впливає порно на відносини?

Міф № 1: Частий секс — запорука щасливих стосунків

За даними дослідження Університету Торонто Міссісауга, щасливі пари займаються сексом тільки раз в тиждень. Учені зібрали статистику більше 25-ти тисяч людей у віці від 18 до 89 років і встановили зв'язок між тим, як часто вони займаються сексом, і рівнем їх щастя. Виявилося, що максимальний рівень щастя спостерігається у тих, хто має статевий контакт не частіше ніж один раз на тиждень.

 

Відео дня

Міф № 2: З віком секс стає гірше

Можливо, це найбільша помилка про секс. Мелані Девіс, доктор філософії, сексолог і автор численних програм по сексуальній освіти, каже, що у більшості людей старшого покоління немає ніяких проблем з сексуальним задоволенням.

Її слова підтверджують дослідження. 61% чоловіків і 62% жінок у віці 60 років відзначили, що секс став більше задовольняти їх фізично, ніж у 40 років. З емоційної точки зору секс став краще для 76% чоловіків і 69% жінок.

Також вчені з'ясували, що 66% людей у віці 65 років та старше все ще відмінно себе почувають фізично під час занять сексом.

 

Міф № 3: Секс замінює фізичну активність

Якщо ви думаєте, що секс може замінювати заняття спортом, поспішаємо вас засмутити. Дорослій людині необхідно близько 2,5 години фізичної активності на тиждень, а середня тривалість статевого акту — від 6 до 10 хвилин. Уявіть, скільки разів потрібно зайнятися сексом для досягнення подібного ефекту.

Ще одна помилка — під час статевого акту спалюються калорії. Тут нам на допомогу приходить дослідження канадських учених. Згідно з їхніми підрахунками, чоловік за статевий акт в середньому втрачає близько 100 калорій, або близько 4,2 калорій за хвилину. Жінки втрачають і того менше: 69 калорій і 3,1 калорії за хвилину відповідно.

 

Міф № 4: Чоловіки схильні до випадкових зв'язків більше, ніж жінки

Дослідники встановили, що жінки і чоловіки в однаковій мірі схильні до випадкових сексуальних зв'язків. Однак, є кілька суттєвих поправок. По-перше, гендерні установки в цьому питанні перестають заважати, тільки якщо жінка відчуває, що її не засудять. По-друге, жінки частіше приймають пропозиції зайнятися сексом з незнайомцем, але лише тому, що їм таких пропозицій надходить значно більше, ніж чоловікам. На результат також впливає характер пропозиції, ступінь знайомства і рівень емоційної залученості.

 

Міф № 5: Порно негативно позначається на стосунках

Ніколь Проуз, засновниця незалежної аналітичної компанії Liberos, провела дослідження за участю 280 чоловіків, яких розділили на три групи: в першій учасникам практично не показували порно, в другій чоловіки дивилися менше двох годин порно в тиждень, а учасники дослідження з третьої групи проводили за переглядом роликів більше двох годин на тиждень. У підсумку ті чоловіки, які дивилися порно частіше за інших, відзначили більш високий інтерес до сексу з партнером.

Ті пари, які дивилися порно, повідомили про більш високий рівень сексуального потягу, також вони більш позитивно оцінили власну поведінку під час сексу.

 

Міф № 6: Для гарного сексу достатньо знайти “свою людину”

Психолог Джессіка Максвелл з Університету Торонто опублікувала результати дослідження, що доводить, що щасливі сексуальні стосунки вимагають плідної роботи. Максвелл, спираючись на дані декількох інших досліджень, спостерігала за парами, які вважали, що їх партнер є “долею”, і парами, готовими працювати над поліпшенням взаємин.

— Результати показали, що пари, в яких вважається, що хороші сексуальні стосунки вимагають плідної роботи, найбільш задоволені своїм статевим життям, — каже Максвелл. — Люди, які вірять в “долю”, часто нехтували вправами, які просили зробити їх автори дослідження. І навпаки, пари, які вважають, що для поліпшення стосунки необхідно докласти зусиль, підходили до справи більш відповідально.

Матеріал підготовлено за підтримки Європейського Союзу та Міжнародного Фонду «Відродження» в межах грантового компоненту проєкту EU4USociety . Матеріал відображає позицію авторів і не обов’язково відображає позицію Міжнародного фонду «Відродження» та Європейського Союзу».

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up