Чи подешевшали маски й антисептики у наших аптеках?

Чи подешевшали маски й антисептики у наших аптеках?
  • Коли оголосили пандемію коронавірусу, ціни на маски та антисептики різко підскочили.
  • Потім вони і зовсім зникли з поличок магазинів та аптек.
  • Зараз все є, та чи стали засоби індивідуального захисту і санітайзери дешевші?
  • Наші журналісти дізнавалися, за скільки можна придбати маску та антисептик у козятинській аптеці і де дешевше купувати — в аптеці, маркеті чи інтернеті.

Коли коронавірус дістався України, ціни на маски зросли у п’ять разів. За звичайну одноразову медичну маску, яка раніше коштувала не більше 5 гривень, у деяких аптеках нашого міста просили цілих 25. Антисептики теж подорожчали, проте їх все одно змітали з полиць магазинів та аптек, щойно надходив товар. Згодом і маски, і антисептики з продажу зникли. Чимало аптек міста вивішували на вході таблички «Масок немає», щоб покупці не заходили з одним і тим самим питанням — чи є маска.

Зараз і засоби індивідуального захисту, і антисептики можна придбати. Адже, попри стрімке поширення коронавірусу, ажіотаж на ці товари зник. Перевіримо, скільки в середньому коштує маска і антисептик у аптеках міста. Для цього скористаємося сервісом tabletki.ua.

Зауважимо, що маски і сьогодні є не у всіх аптеках навіть у центрі міста. Але там, де вони є, маємо з чого вибирати. Можна придбати одноразову маску на резинках чи зав’язках, або багаторазову.

Відео дня

Одноразова тришарова медична маска коштує 4–5 гривень. На зав’язках — трохи менше 7 гривень. Поліпропіленова — 12 гривень. Багаторазова маска коштує від 36 до 42 гривень. До речі, за 40 гривень можна придбати і респіратор, щоправда його ми знайшли лише у двох аптеках.

Висновок: маски значно подешевшали.

Антисептики на початку пандемії теж стали дефіцитом і різко підскочили у ціні. Маленькі пляшечки об’ємом 35 мілілітрів продавали за 50–60 гривень, поки вони ще були. Зараз на полицях є і гелеві, і рідкі спиртові санітайзери. В аптеках за флакон рідкого антисептика (100 мл) беруть від 45 до 48 гривень. Гелевий коштує від 36 (100 мл) до 78 гривень (75 мл).

Висновок: антисептики є і теж значно подешевшали.

Засоби індивідуального захисту та санітайзери можна придбати і в деяких маркетах міста. В одному з таких ми знайшли одноразову маску трохи менше, ніж за 5 гривень. Рідкі антисептики коштують 36 гривень, гелеві — 64 гривні. І це пляшечки, об’ємом 100 мілілітрів.

Висновок: і маски, і антисептики майже в таку ціну, що й у аптеці.

Тепер подивимося ціни в інтернеті. На одній із популярних платформ продажу в мережі одноразові маски в середньому коштують 3,50–6 гривень за штуку. Звісно, з інтернету дешевше купувати упаковку, але врахуйте, що доведеться оплатити доставку. Багаторазову маску можна придбати за 35–140 гривень. Тут, звісно, більший вибір дизайну, ніж в аптеці, але не забувайте про доставку.

Що стосується антисептиків, то 100-мілілітрову пляшечку можна придбати за 31–70 гривень. Дорожчі з додаванням ефірних масел і ароматизаторів. А гелевий — за 25–65 гривень, теж за флакон об’ємом 100 мілілітрів.

Висновок: купувати в інтернеті дешевше, але лише в тому випадку, коли ви хочете придбати велику партію товару.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up