Чи закриють медпункти на Південно-Західній залізниці?

Чи закриють медпункти на Південно-Західній залізниці?

Останнім часом читачі нашого щотижневика занепокоєні інформацією, що ніби то закривається медпункт на вокзалі станції Козятин пасажирський та в локомотивному депо. Чи відповідають ці чутки дійсності?

Коли ми переступили поріг медпункту на вокзалі, нас зустріла  жінка приємної зовнішності і запитала, що сталося. 

– Судячи, що ви на роботі, нічого не сталося. Ми хочемо запитати яка доля медпунктів на вокзалах.

– Це вам треба звернутися до нашого козятинського начальника, старшого фельдшера Дениса Москаленка, він має більше прав на коментарі, –  сказала черговий фельдшер Неля Шуманська. 

Відео дня

– Тоді розкажіть як вам працюється і яка доля чекає вашого медпункту?

– Наш медпункт відноситься до Київської клінічної залізничної лікарні №1.Наш головний лікар знаходиться у Києві. Все було добре, поки хтось з міністерства охорони здоров’я написав до міністра листа, що ми тут нічого не робимо і не надаємо пацієнтам ніякої допомоги і що у нас немає навіть передрейсових оглядів. На скільки мені відомо у Локомотивному депо є передрейсові огляди, але їхніх медичних працівників також мають бажання скоротити. Що стосується нашого медпункту, то я не розумію чому кажуть, що ми нічого не робимо. Виклики в потяги до пасажирів є. Медикаменти нам дають ампулові та не дають до них шприців. Замість бинтів нам видали марлю. Ми не тільки щось робимо, а дещо купуємо за свої кошти. Чому нас виводять зі штату? 

—А звідки вам відомо, що ваші посади виводять зі штату?

— Це не тільки в Козятині, – додає медпрацівниця. – У Вінниці, Жмеринці, Фастові, Шепетівці те саме. Зовсім недавно нам дали попередження, що наші посади ліквідують. Потім подумали і те розпорядження скасували. Зараз ніби знов нас хочуть попередити тільки кажуть, що те попередження йде поштою.  Навіть подумати важко Пропрацювала 29 років і стала для когось в міністерстві охорони здоров’я непотрібною.

— А як буде з пасажирами якщо ваш медпункт закриють? 

— До пасажирів будуть викликати швидку на всі випадки. Ми пасажирам пояснюємо, що вони застраховані від нещасних випадків на транспорті.

З медпункту вокзалу ми поїхали у медпункт Локомотивного депо. Там нас зустріла медпрацівник, взяла в руки апарат для вимірювання тиску і запропонувала сісти. Сівши почали розмову. Перше питання яке ми задали медпрацівнику це була розповідь про роботу медпункту

— До нас звертаються в медпункт козятинчани, які близько живуть біля локомотивного депо. Ми обслуговуємо локомотивні бригади Козятинського Локомотивного депо. За добу такою послугою користуються більше 250 поїзних бригад. – каже черговий фельдшер Альона Швець. – Крім працівників нашого депо ми обслуговуємо локомотивні бригади зі Львова, Шепетівки, Котовська, Шевченко, Конотопа. Обслуговуємо людей з різних організацій в яких немає медпункту. У нас тут все добре. Керівництво депо допомагає нам в роботі по мірі можливості.

— Альона Василівна, а якщо медпункт все таки закриють, як будуть обслуговуватися поїзні бригади? 

— Будемо викликати 103. Було таке попередження, але на скільки відомо мені його скасували. Виїзд чи похід на виклик – це проблема навіть нашого медпункту. Ми зараз по одному працюємо. Буває, що є виклик до працівника депо і в той же час підходять локомотивні бригади. Я думаю, що не закриють, здоровий глузд візьме гору. Не будуть до кожної локомотивної бригади викликати 103. Може медпункт якось по іншому назвуть. Може нас по іншому будуть називати. Може нами буде опікуватися не Київ, а дирекція залізничних перевезень. Не закриють, – впевнена Альона Швець. Як закрити медпункт Локомотивного депо?

Ми також не знаємо, як можна стільки локомотивних бригад залишити без медичного огляду перед поїздкою.

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (5)
  • Микола Олександрович

    сподіваюсь, шо всі ті залізничники, які мандєлі на Бальчуна, дуууууже задоволені поточним станом справ на УЗ
  • Елена Андрощук

    Та вже закрийте все в Козятині

    Artur Edu reply Елена Андрощук

    Та саме місто треба закрити :)
  • Ольга Скворцова

    Мабуть, потрібно зараз Човгану це переслати, хай побачить, як ви "якісно" працюєте.
  • Ольга Скворцова

    Такие важливе питання, і так погано висвітлено. Маса помилок, як попало сформульовано. Жодного коментаря від вище стоящого над медпунктами керівництва. Матеріал схожий на "зіпсований телефон". Поважайте своїх читачів, будь ласка! Де логічне завершення цього сюжету? Ви ж гроші за свою роботу отримуєте, а ставитесь до неї абияк.

keyboard_arrow_up