Чим небезпечна глаукома

Чим небезпечна глаукома

Глаукома – важке захворювання ока, яке за пізнього виявлення та без адекватного лікування призводить до неминучої сліпоти.

Початок недуги підступний і протікає безсимптомно. Якщо не проводити лікування цього захворювання, то поступово починає звужуватися поле зору – людина перестає помічати розташовані збоку об'єкти, а надалі може повністю втрачати зір і залишитися сліпою.

Раннє її виявлення та своєчасне лікування дозволяє зберегти зір протягом тривалого часу.

Що повинно вас насторожити?

Відео дня

Наступні симптоми – вагомий привід терміново відвідати офтальмолога:

Прогресуюче погіршення зору, що вимагає частої зміни окулярів;

Поява райдужних кіл при погляді на яскраве джерело світла;

Відчуття болю або тиску в ділянці очниці і надбрів'я – особливо вранці;

Затуманення зору, ділянка нечіткого зображення в полі зору.

До групи підвищеного ризику належать люди старші 40 років, які мають спадкову схильність до цієї хвороби, переносили коли-небудь хірургічні втручання на очах, страждають на супутню судинну патологію (цукровий діабет, мігрені, спазм судин),короткозорість, палять.

Глаукома починається і протікає практично безсимптомно і виявити її може тільки лікар.

Без вчасно розпочатого лікування це захворювання призводить до атрофії здорового нерву і сліпоти.

Регулярне відвідування офтальмолога і уважне ставлення до власного здоров'я допоможуть запобігти її розвитку або сповільнити прогресування.

 

Завідувач Махнівської АЗПСМ                              Т. В. Антонюк

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
15:23 Що вирішив Верховний суд у справі з ремонтом на Куликівського 15:16 Козятинська ЦРЛ отримала від МОЗ нові генератори 14:28 У Козятині визначили переможців І етапу дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» photo_camera 13:09 Минає два роки, як ворожа ракета вбила козятинського залізничника В'ячеслава Франчука Від читача 14:27 Маленьким козятинчанам про реалії сучасності: 4 нові дитячі книжки 10:28 Синоптики попереджають про грозу 09:35 Де купити сумку та взуття в Козятині? Огляд кращих магазинів (партнерський проєкт) 08:12 Сьогодні може бути гучно — підриватимуть кар'єр 06:17 У гімназії № 9 пам’ятають загиблих воїнів і дякують живим 21:19 «Маю знов проблеми. Гістологія показала передраковий стан гортані» 18:35 Звітні концерти у Козятинській дитячій музичній школі: поділилися фото виступів photo_camera 16:15 Куди йти навчатися Козятинчанам. Вступ 2024 (партнерський проєкт)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up