Чим відрізняється фізкультура від спорту

Чим відрізняється фізкультура від спорту

Для збереження здоров’я потрібна фізична активність — це факт, з яким не посперечаєшся

Софія ШЕВЧУК

Але тоді чому професійні спортсмени часто помирають у зрілому, але не літньому віці, а часом розлучаються з життям на рингу, татамі або подіумі? Що краще: проста фізкультура або повноцінні тренування?

Різні поняття

Фізкультура – це активність, спрямована на відновлення, зміцнення і розвиток здоров’я, формування особливого ставлення до організму як до джерела сили і довголіття. Це також сукупність знань і цінностей, спрямованих на реалізацію принципів здорового способу життя, вдосконалення інтелектуальної діяльності.

Відео дня

Спорт – це особливий рід активності, покликаний зіставити інтелектуальні та фізичні здібності людей шляхом командної гри або одиночних змагань. Кінцева мета полягає не тільки в розвитку своїх фізичних навичок, але й перемогу суперників. Заняття спортом припускають цілеспрямовані тренування за певними програмами, дієтичне харчування, повна відмова від алкоголю, тютюну, ненормованого способу життя.

Різниця

Основна відмінність між зазначеними поняттями полягає в ступені залученості суб’єкта, цілях і правилах. Спорт – це постійні тренування, робота на межі своїх сил і можливостей. Адже коли настануть змагання, потрібно бути не гірше, а краще за інших. Фізкультурою займаються по мірі можливостей і сил. Вона відкрита для всіх бажаючих, незалежно від віку, фізичних навичок, соціального статусу.

Спорт припускає перенесення колосальних навантажень. Вони можуть виявитися згубними для організму, призвести до появи травм і навіть смерті. Фізкультура – це робота за щадним графіком, і головна мета – оздоровлення.

Відмінність фізкультури від спорту полягає у різниці основних цілей. Спортом займаються заради досягнень і перемог, фізкультурою – для підтримки здоров’я.

Ступінь залучення: фізкультурою займаються в своє задоволення, спортом – ритмічно і постійно.

Фізкультура передбачає навантаження на загальний розвиток фізичних навичок, спорт – досягнення меж людських можливостей.

Порівняння отриманих навичок: спорт передбачає постійне проведення змагань, в той час як фізкультура – ні.

Організація: для кожного виду спорту є свої правила, для фізкультури жорстких норм не існує.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up