Чому батьки відмовляються від щеплень?

Чому батьки відмовляються від щеплень?

Згідно з Конституцією ст. 3, “Людина, її життя і здоров’я, честь і гідність, недоторканість і безпека визнаються в Україні найвищою соціальною цінністю”.

З повною відповідальністю можу заявити, що ця норма закону порушується, починаючи з перших днів життя. Відмовившись у пологовому будинку від щеплень, одразу починається моральний тиск на породіллю: “Ви що, хочете, щоб ваша дитина захворіла? А хто буде потім відповідати? А ви знаєте, що у вас потім будуть проблеми? Без щеплень вашу дитину не візьмуть в садочок!”

Дійсно, яка мама хоче, щоб її дитина захворіла, а потім мала (якісь) проблеми та ще й не ходила в дитсадок? І мамочка із заплаканими очами йде робити щеплення, не помітивши, звичайно, дрібного шрифту…

Насправді, щеплення — не 100% гарантія від (усіх) хвороб. Відповідальність в будь-якому випадку за життя та здоров’я дитини несуть батьки. Не залежно від того, щеплена дитина чи ні. І в садочок беруть без щеплень, і до школи (про що йшлося в попередньому випуску газету “RIA-Козятин”). Але проблем вам не уникнути, тому що бюрократію і корупцію ніхто не відмінив.

Відео дня

Щоб відстояти свої законні права, потрібно, дійсно, вирішувати проблеми. Наприклад, “дати”, дійсно, за довідку або просто “купити” щеплення, що і роблять багато з батьків. А ні, то доводиться бігати по нескінченим кабінетам, їздити в райцентр, в обласну лікарню до імунолога, по дорозі з Вінниці потрапити в ДТП (20.03.2018 р. в Стрижавці на пішохідному переході).

Слава Богу, все добре: синці та малий переляк. А ще треба отримати в дитячому садочку відмову та купу паперів (20 аркушів А4), в яких лише одне речення “Питання про відвідування дошкільного навчального закладу дітьми, батьки яких відмовляються від щеплень, вирішується лікарсько-консультативною комісією при закладі охорони здоров’я”.

Проконсультуватися з юристами та довести діло до логічного завершення. Хіба це не проблеми? Прикро, що ті, хто від проблем застерігають, самі ж їх і створюють. Та якщо батьки відмовляються від щеплень (з релігійних переконань, з недовіри до якості вакцини, з недовіри до результативності, зі страху перед поствакцинальними ускладненнями чи з будь-яких інших переконань), знайте, що всі проблеми вирішуються. Головне, що закон на вашій стороні, хоч і не такий досконалий.

Цікаво, що батьки, які роблять щеплення своїм дітям, на запитання: “Чому ви за вакцинацію?”, відповідають:

- щоб діти не захворіли;

- бо в садок не візьмуть;

- щоб потім не було проблем;

- тому що всі роблять.

Насправді, щеплення — вакцинація, метод прфілактики інфекційних захворювань (Вікіпедія). А не гарант від інфекційних захворювань.

Дуже часто можна почути: “Від ваших нещеплених дітей захворіють наші щеплені”. Взагалі, це маячня. Навіщо ж ви тоді вакцинуєтеся? У лікарів є відмазка, "що вакцина працює, коли всі щеплені”. То давайте створимо ідеальне суспільство і всіх силоміць вакцинуємо, а слабих і кволих поскидаємо з великої гори. Але всі добре знають, до чого це приводить. Тому поважайте закон, честь і гідність та любіть ближнього свого, як самого себе!

"Кто не говорит правду, когда она ему хорошо известна, становится сообщником  фальсификаторов и лжецов" (Шарль Пегий). І дійсно, прочитавши книгу Луі Броуера

"Фармацевтична і продовольча мафія", не можу не порекомендувати кожному для роздумів.

Р. S.  Кохайтеся, бо ми  того варті.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up