Діток залишили на призволяще

Діток залишили на призволяще

В дитсадках, школі та ліцеї з похолоданням тепло так і не дали

Влад Повх

 

Звертаючи увагу на нарікання людей Козятина, депутат міської ради Олександр Гвеліасні з помічниками ініціював, а ми підтримали (я, як громадський діяч, представник від  Громадянсько Позиції Анаталія Гриценка) проведення  обстеження дошкільних та шкільних закладів міста. Нам було відомо, в яких навчальних закладах катастрофічно паралізована діяльнсть шкіл із-за непрофісійних дій комунальників та теплогенеруючої компаній. До речі, послуги якої напряму нав’язав місту міський голова.  Ми встановили факт про зірваний учбовий процес в ліцеї (колишня школя №4). В навчальних закладах в 12 годині у вівторок температура  становила плюс десять градусів. Результат — школа порожня.

Ще один найганебнішій  для міського голови є факт нехтування комфортом в дитячому садочку Лелека. Діти потрапили в зону критичного ризику із-за низьких температур та технічної неможливості подати тепло в кімнати, де перебувають діти. Зі слів персоналу, зупинити свою діяльність, як в звичайній школі, вони не можуть. Батьки дітей — це молоді подружжя, які працюють.

— Ми звернулись до батьків, аби вони утриматись по можливості направляти дітей в

Відео дня

садочок із-за низької температури.Багато дітей залишились дома. Іншу частину забирають по обіді. Але є батькі які в безальтернативній ситуації. Ми щиро турбуємось за дітей. Опалюємо приміщення обігрівачами. Їх не вистачає. Температура, як бачите, на момент вашого перебування в 12 годин становить 10-15 градусів. Рекомендована температура плюс 22. Ресурсів впливу на покращення температурного режиму ми не

маємо.

В школі №5 ситуація аналогічна. Зі слів директора школи, свою діяльність не призупинили. Діти навчаються у верхньому одязі. Не заперечують на невідвідування школи дітям, схильним до простуд. Батьки самі вирішують, приходити дітям в школу, чи

ні. Але більшість дітей все-таки відвідують уроки. Зранку в класах  була температура в межах плюс вісім-десять градусів. Під обід піднялась до 13-15.

— Ми все зробили, що від нас залежить, щоб включили опалення. Але нам жостко дали відповідь: кочегарка на профілактичних роботах. Тобто опалення не чекайте,— повідомили в школі.

При нашому відвідуванні кочегарка школи була закрита на всі замки, які тільки можливі.

Після констатації таких ганебних фактів дій,а вірніше бездіяльності міського голови, ми навідались на склад теплогенеруючої компанії. Переконались, що запас торфобрикету та лушпиння насіння (яке брехливо сертифікував єдиний на всю Україну пан Лівшиць) на складі достатньо. Яка причина ненадання тепла, не відомо. Скоріше всього, замучила совість закопчувати місто димом від лушпиння.

Ось і ризикують вчителі та діти своїм здоров’ям, але країна повинна знати, як героїв так і гнобителів Козятина.

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (4)
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up