Єдина в області районна лікарня: до кінця року у Козятинській ЦРЛ запровадять проходження гемодіалізу

Єдина в області районна лікарня: до кінця року у Козятинській ЦРЛ запровадять проходження гемодіалізу
  • У Козятинській громаді наразі є семеро пацієнтів, реальність життя яких – гемодіаліз тричі на тиждень.
  • Вже до кінця року у Козятинській ЦРЛ запровадять нову медичну послугу: проходження процедури гемодіалізу (позаниркового очищення крові) – життєво необхідної для хворих із нирковою недостатністю.

Така можливість з’явилася завдяки ініціативі головного лікаря Козятинського міського центру первинної медико-санітарної допомоги Юлії Радогощиній.

— У Козятинській громаді наразі є семеро пацієнтів, реальність життя яких – гемодіаліз тричі на тиждень. Для цієї процедури (виснажливої та довготривалої) козятинці відправляються наразі до Вінниці, — розповідає Юлія Володимирівна. – Ідея забезпечити проходження гемодіалізу у Козятинській ЦРЛ, що спростить в усіх сенсах нелегке життя хворих, виникла у співпраці із директором БО «Благодійний фонд ЮЕЙ» Павлом Бондаренко. Результат: безкоштовний апарат для гемодіалізу минулого тижня наша ЦРЛ вже отримала! Вважаю це серйозним кроком для покращення якості життя мешканців громади.

За словами в.о. директора Козятинської ЦРЛ Оксани Забазнової, до переданого апарату також мають інше обладнання, яке забезпечить повний курс процедури гемодіалізу у нашій лікарні

Відео дня

Наразі триває облаштування процедурної та підготовка кадрів, що дасть змогу укласти договір із НСЗУ на надання послуг з гемодіалізу.

— І вже за декілька місяців хворі на ниркову недостатність зможуть отримувати життєво необхідну процедуру у Козятині. До слова, Козятинська ЦРЛ стане єдиною в області районною лікарнею, де надаватимуть процедуру гемодіалізу.

Нагадаємо, протягом двох днів в приміщені Козятинськоі сімейноі медицини проводили прийом лікарі зі Сполучених Штатів

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (1)
  • Наталя Савчук

    Добрий день. Дай Боже щоб все було добре, але на всяк випадок прочитай.

keyboard_arrow_up