Епідемія грипу на Вінниччині: на карантин закрили дев’ять шкіл

Епідемія грипу на Вінниччині: на карантин закрили дев’ять шкіл

На Вінниччині оголосили епідемію грипу. У Тиврівському, Тульчинському і Могилів-Подільському районах закрили школи на карантин.

Епідемічна ситуація з грипу та ГРВІ у Вінницькій області 

«Вінницький обласний лабораторний центр МОЗ України" моніторить стан захворюваності на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції.

— На 4-му тижні 2020 року у Вінницькій області за медичною допомогою  з приводу  ГРВІ звернулось 9589 осіб, серед захворілих  5810 дітей.  Було госпіталізовано 544 особи в т. ч. 432 дитини. Летальних випадків не зареєстровано, — зазначають у відомстві.

Найвищі рівні захворюваності на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції реєструвались :

Відео дня
  • у Барському,
  • Жмеринському,
  • Могилів – Подільському,
  •  Муровано - Куриловецькому
  • Тиврівському районах.
  • Уже дев’ять шкіл Вінниччини закрили на карантин

    Для кожного району визначили певний епідпоріг, при перетині якого районні комісії ухвалюють рішення про припинення навчання. Відповідні рішення ухвалили районні комісії, зважаючи на кількість хворих на грип та ГРВІ дітей

    — Припинили навчання у дев’яти школах у Тиврівському, Тульчинському і Могилів-Подільському районах. Загалом у цих школах навчається 1790 дітей. У решті районів та міст епідпоріг поки не перейдено, — повідомив в.о. директора департаменту освіти і науки Вінницької ОДА Володимир Буняк.

    Варто додати, що в Гнівані дітей відправили на вимушені канікули з 24 січня до 28 січня 2020 року.

    Інформація з вірусної лабораторії

    З початку епідемічного сезону  у вірусологічній лабораторії методом люмінесцентної мікроскопії дослідили матеріал від 8 людей. Отримали:

    • 1 позитивний результат на вірус парагрипу,
    • 1 на вірус грипу А та
    • 2 на аденовірус.

    Методом ПЛР дослідили 34 зразки матеріалу. Отримали:

    • 1 позитивний результат на вірус грипу типу А H3
    • та 15 позитивних на вірус грипу типу А H1.

    — Для проведення специфічної  профілактики грипу  в цілому по області  відібрано 19008 осіб з групи ризику. З початку епідемічного сезону щеплено 13864 особи, — зазначають статисти.

    За даними Центру Громадського здоров'я,11 людей в Україні померли від ускладнень грипу з початку епідсезону станом на 22 січня 2020 року.

    Грип — це високозаразне вірусне захворювання з можливістю тяжких ускладнень та ризиком смерті. Найчастішим ускладненням хвороби є пневмонія, яка іноді може лише за 4-5 днів призвести до летальних наслідків. Серцева недостатність також нерідко розвивається внаслідок ускладнень грипу.

    За перших ознак захворювання (раптовий початок хвороби, головний біль, ломота у м’язах та суглобах, біль у горлі, підвищення температури тіла до 38 °С і більше, кашель, в окремих випадках — блювота і пронос) обов`язково звертайтеся до сімейного лікаря.

    Самолікування може бути небезпечним для здоров’я.

    Читайте також:
    Визначилися з опорними лікарнями. Чи буде така у Козятині?

    Василь Мельник: «Профілактувати рак ми не можемо»


    Ольга БОБРУСЬ

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
19:16 Військові, які розстріляли поліцейських на Вінниччині, перевозили 100 гранат та 25 тисяч патронів play_circle_filled 17:25 Під час бою отримав поранення несумісне з життям: минає рік, як загинув Герой Владислав Сохинчук 15:35 «Нехай наші «пташки» допоможуть ефективніше нищити ворога на Донецькому напрямку» 14:13 Знову дощі та сильний вітер: Україну накриє активний циклон із півдня play_circle_filled Від читача 13:44 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 13:14 На Козятинщині зростає захворюваність на кашлюк. Вже захворіло сім дітей 12:55 Козятинчанам безкоштовно обмінювали поліетиленові пакети на модні «екоторбинки» play_circle_filled 11:19 Дошку пам’яті загиблих Героїв будуть добудовувати 10:05 Робота у Козятині: свіжі вакансії від козятинських компаній 09:44 Створили цех запаювання продуктових пакетів, копіюючи технології з інтернету 09:20 Козятинська ЦРЛ отримала дві тонни допомоги. Це крупи, борошно, олія для харчоблоку
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up