Гинуть на мирній території

Гинуть на мирній території

Будьте обережні в поводженні з електрострумом!

Вероніка Любіч

За інформацією прес-групи ПАТ «Вінницяобленерго», СО «Козятинські ЕМ» наприкінці червня у селі Адаліново Верхньодніпровського району, Дніпровської області загинула 39-річна жінка. Унаслідок несприятливих погодних умов (поривчастого шквального вітру) стався обрив проводу від трансформаторної підстанції. Зранку жіночка виводила кіз на пасовище, не побачивши обірваного провода, зайшла в небезпечну зону, де наступила на нього та отримала смертельне ураження електрострумом.

Інший випадок стався 4 липня з мешканцем с. Буцнева Деражнянського р-ну, Хмельницької області. Чоловік зірвав замок на дверях та проникнув у транспортну підстанцію (РУ-10кВ). Він наблизився на недопустиму відстань до струмовідних частин та отримав смертельне ураження електрострумом.

Відео дня

Енергетики впевнені, цього могло не статися, якби люди чітко усвідомлювали, що повітряні лінії електропередач та трансформаторні підстанції є джерелом підвищеної небезпеки.

Остерігайтеся обірваних проводів, не наближайтеся до них. Не накидайте проводи на лінії електропередач. Не усувайте самовільно пошкодження в електроустановках. Не дозволяйте дітям влаштовувати спортивні майданчики під проводами повітряних ліній.

У разі виявлення обірваних проводів необхідно зателефонувати за номером 0-800-217-217.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
20:50 Чи змінювалася радіоактивність повітря, коли йшов «жовтий» дощ? 19:25 Смертельна ДТП у Нападівці: під колесами ГАЗу загинув 58-річний чоловік 17:15 Козятинчан запрошують на турнір дружин юних рятувальників-пожежних 15:23 Що вирішив Верховний суд у справі з ремонтом на Куликівського Від читача 16:59 Проект з кібербезпеки BRAMA запустили в Україні 15:16 Козятинська ЦРЛ отримала від МОЗ нові генератори 14:28 У Козятині визначили переможців І етапу дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» photo_camera 13:09 Минає два роки, як ворожа ракета вбила козятинського залізничника В'ячеслава Франчука 10:28 Синоптики попереджають про грозу 09:35 Де купити сумку та взуття в Козятині? Огляд кращих магазинів (партнерський проєкт) 08:12 Сьогодні може бути гучно — підриватимуть кар'єр 06:17 У гімназії № 9 пам’ятають загиблих воїнів і дякують живим
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up