Грибне полювання: будь на сторожі

Грибне полювання: будь на сторожі

З приходом хоч і не рясних дощів в лісі та лісосмугах з’явилися гриби.

Кожен з них несе в собі загрозу отруєння. Усе залежить від того, які збирати і як готувати. Слід пам’ятати, що лісові гриби дикорослі. Звичайно, куплені в торговельній точці безпечніші, ніж принесені з лісу. Та не у всіх, хто хоче смакувати грибами, є кошти на цей тепличний делікатес. Тим, хто зібрався в ліс, даємо таку інформацію.

Гриби мають чотири основні  категорії: їстівні, напівїстівні, умовно їстівні та отруйні.

Відео дня

Радимо грибникам без досвіду не брати в один кошик гриби, які не знаєте. Не бажано збирати їх у лісосмугах з великим потоком транспорту чи біля полів, які обробляються. Краще відмовитись збирати ті, які ростуть поблизу смітників чи високовольтних ліній. Також краще відмовитись від блідих та червоних сироїжок. Першу можна сплутати з блідою поганкою. А червона (її назва пикучо їдка), нагадує вивернутий зонт, є отруйною. Вона небезпечна ще й тим, що росте поруч зі звичайними сироїжками.

Пам’ятайте, що виявити отруйний гриб при їх варінні народними методами (цибулина чи срібна ложка) не можна,. При теперішній екології, лісові їстівні гриби варити потрібно 2 рази по півгодини, зливаючи воду. Напівїстівні гриби варіть три рази по півгодини. Від умовно їстівних грибів відмовтеся взагалі. Відмовтеся і від старих грибів та зібраних у посуху.

Грибники зі стажем запевняють, що в наших широтах є достатньо їстівних грибів, якщо сприятлива для них погода.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
19:25 Смертельна ДТП у Нападівці: під колесами ГАЗу загинув 58-річний чоловік 17:15 Козятинчан запрошують на турнір дружин юних рятувальників-пожежних 15:23 Що вирішив Верховний суд у справі з ремонтом на Куликівського 15:16 Козятинська ЦРЛ отримала від МОЗ нові генератори Від читача 16:59 Проект з кібербезпеки BRAMA запустили в Україні 14:28 У Козятині визначили переможців І етапу дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» photo_camera 13:09 Минає два роки, як ворожа ракета вбила козятинського залізничника В'ячеслава Франчука 10:28 Синоптики попереджають про грозу 09:35 Де купити сумку та взуття в Козятині? Огляд кращих магазинів (партнерський проєкт) 08:12 Сьогодні може бути гучно — підриватимуть кар'єр 06:17 У гімназії № 9 пам’ятають загиблих воїнів і дякують живим 21:19 «Маю знов проблеми. Гістологія показала передраковий стан гортані»
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up