Грип та ГРВІ. Яка ситуація з рівнем захворюваності у нашій області?

Грип та ГРВІ. Яка ситуація з рівнем захворюваності у нашій області?
  • Ризик захворіти на грип та ГРВІ існує майже впродовж всього року. Віруси починають активно розповсюджуватись восени, а їхня активність йде на спад наприкінці весни.

Про це повідомили в ДУ “Вінницький обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України”.

За інформацією ДУ «Вінницький обласний центр контролю та профілактики хвороб» станом на 20 травня 2022 року рівень інтенсивності захворюваності на грип та ГРВІ області на 86,6 % нижче базового рівня. Впродовж тижня за медичною допомогою з приводу ГРВІ звернулось 1082 мешканці Вінниччини, серед захворілих – 456 дітей. Було госпіталізовано 39 осіб, в тому числі 24 дитини. Летальних випадків не зареєстровано.

  • Найвищі рівні захворюваності на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції реєструвались у Калинівському, Піщанському, Тульчинському, Тиврівському та Чернівецькому районах.

З початку епідемічного сезону проти грипу вакцинувалось 8671 житель області.

Відео дня

За інформацією Центру громадського здоров’я протягом минулого тижня на ГРВІ та грип в Україні захворіли 28 176 людей, із них 43,3% – діти віком до 17 років. Летальних випадків зафіксовано не було. За минулий тиждень проти грипу вакцинувалася 231 людина, а з початку епідемічного сезону – 174 218.

«Варто нагадати, що попри стабільну ситуацію важливо не забувати про профілактику грипу та зробити щеплення. Особливу увагу на вакцинацію варто звернути вінничанами, які належать до групи ризику, тобто люди віком 60+, вагітні, діти віком від 6 місяців, люди, що мають хронічні захворювання, а також медичні працівники, військові, викладачі, продавці тощо, тобто люди з професійної групи ризику», – йдеться у повідомленні.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up