Хроніка поширення коронавірусу за тиждень (21-27 жовтня)

Хроніка поширення коронавірусу за тиждень (21-27 жовтня)
  • Цього тижня ми перетнули позначку в 3,5 тисячі хворих.

Антирекорд цього тижня — 23,7 тисячі нових хворих на коронавірус за добу по країні. До областей із «червоною» зоною карантину додалися Миколаївська та Рівненська, а з 30 жовтня до переліку додадуть ще й Житомирську, Івано-франківську, Луганську, Львівську, Хмельницьку і Чернігівську області. Вінниччина поки продовжує перебувати у «жовтій» зоні. Впродовж тижня в області фіксували від 241 до 579 нових випадків за добу.

Цього тижня на Вінниччині побільшало лікарень, де прийматимуть хворих на коронавірус. Втім, Козятинська ЦРЛ знову залишилися поза бортом. Зате госпіталізацію хворих на коронавірус відновили у Калинівській центральній районній лікарні. Тут розгорнули 120 ліжок, половина з яких уже зайняті. Тож тепер козятинчан возитимуть на лікування від коронавірусу не у Вінницю, а трохи ближче — до Калинівки. Втім, це також не близький світ — дорога займає цілу годину.

Хоч нашій лікарні не дозволяють проводити госпіталізацію хворих на коронавірус, кількість інфікованих у нас не зменшується. За даними Вінницького обласного центру контролю та профілактики хвороб, станом на ранок середи, 27 жовтня, на теренах колишнього Козятинського району зареєстрували 3608 випадків від початку пандемії. За останні сім днів у нас додалося 142 нових хворих. Це вдвічі більше, ніж минулого тижня.

Відео дня

Збільшується не лише кількість інфікованих. У жовтні різко зросла кількість летальних випадків. За останні сім днів ще четверо мешканців колишнього Козятинського району не впоралися з недугою і померли від ускладнень, викликаних коронавірусом. За даними Вінницького обласного центру контролю та профілактики хвороб, станом на середу, 27 жовтня, у нас було зареєстровано 89 летальних випадків від початку пандемії. Додамо, що за жовтень 10 наших земляків померли від коронавірусу, а місяць ще не закінчився.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (1)
  • Читач78

    чим більше невакцинованих - тим менше невакцинованих!

keyboard_arrow_up