Хворим на діабет немає інсуліну в Козятині!

Хворим на діабет немає інсуліну в Козятині!

В редакцію газети “RIA-Козятин” почали телефонувати стурбовані мешканці Козятина. Проблема, що хворим на діабет, в аптеках не відпускають безкоштовний інсулін. Наприклад, жінка з одинадцятилітнім стажем 7 вересня пішла з рецептом до аптеки, щоб отримати інсулін. Та виявилось, що з 5 вересня інсуліну в аптеках немає! Жінка в розпачі,  вона не знає, що їй робити. Хворій запропонували йти до міського голови Олександра Пузира, як головного винуватця відсутності інсуліну. Як виявилось, саме міська рада не виділила грошей на закупівлю інсуліну.

Тим часом міський голова відпочиває у Германії. І не переймається, що на життєвоважливий препарат не виділив кошти з міського бюджету.

 

Похід провладними коридорами

Щоб з’ясувати всі обставини цього резонансу журналісти у четвер відвідали лікарню та аптеки. Заступник головного лікаря по поліклінічним справах повідомила, що на інсулін міська рада на вересневій сесії виділить кошти.

— Мене запевнив в цьому в телефонній розмові секретар міської ради Констянтин Марченко, — сказала вона.

Відео дня

На питання, що робити хворим до сесії міської ради, завполіклінікою сказала, що хворі на діабет люди запасливі, ліків у них повинно вистачити. Можливо, шановна лікарша і має рацію, але чому хворі на діабет люди повинні чекати сесії міської ради?

З таким запитанням ми пішли до секретаря міської ради. Та зустрітися з сірим кардиналом не судилося. 7 вересня він в своєму кабінеті проводив нараду. А 8-го — відбув у Вінниці “по службі”. Як виявилось, 7 вересня в міській раді було засідання бюджетної комісії, де розглядалося питання виділення коштів на інсулін.

За відсутності міського голови і його секретаря, ми звернулися до начальника управління соцзахисту населення Віталія Вечері. Він ніякої інформації стосовно інсулінщиків не надав. Єдине, повідомив, що в п’ятницю чи понеділок буде засідати виконком і обговорить це питання. Офіційний коментар, на що розраховувати хворим пообіцяв дати в середу 13 вересня.  

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
19:16 Військові, які розстріляли поліцейських на Вінниччині, перевозили 100 гранат та 25 тисяч патронів play_circle_filled 17:25 Під час бою отримав поранення несумісне з життям: минає рік, як загинув Герой Владислав Сохинчук 15:35 «Нехай наші «пташки» допоможуть ефективніше нищити ворога на Донецькому напрямку» 14:13 Знову дощі та сильний вітер: завтра Україну накриє активний циклон із півдня play_circle_filled Від читача 13:44 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 12:55 Козятинчанам безкоштовно обмінювали поліетиленові пакети на модні «екоторбинки» play_circle_filled 11:19 Дошку пам’яті загиблих Героїв будуть добудовувати 10:14 На Козятинщині зростає захворюваність на кашлюк. Вже захворіло сім дітей 10:05 Робота у Козятині: свіжі вакансії від козятинських компаній 09:44 Створили цех запаювання продуктових пакетів, копіюючи технології з інтернету 09:20 Козятинська ЦРЛ отримала дві тонни допомоги. Це крупи, борошно, олія для харчоблоку 07:56 Вітер повалив дерева. В Козятинській громаді теж photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up