Інформація про те, що у ЦРЛ не працює оновлене приймальне відділення, виявилась фейком

Інформація про те, що у ЦРЛ не працює оновлене приймальне відділення, виявилась фейком
  • Під час громадських слухань, які проходили нещодавно в залі засідань колишньої Козятинської райдержадміністрації, було озвучено повідомлення, що оновлене приймальне відділення в Козятинській ЦРЛ не працює.
  • Ми вирішили перевірити в чому справа.

Кажуть, в житті, як на довгій ниві. Щоб розповісти, як воно може трапитись, нам допоміг випадок — самі стали клієнтами відділення ранньої диагностики. Щоб гроші йшли за клієнтом треба насамперед звернутися до сімейного лікаря. Звернулися, а наш сімейний лікар у відпустці і його заміщає інший сімейний лікар, який приймає в кабінеті № 6. Тільки в день нашого візиту до цього сімейного лікаря місць для запису не було. Тож виходить, що треба записатися на якийсь день в чергу, або надіятись, що хтось зробив запис і в зазначений час до лікаря не з’явився. Ми вибрали друге і не помилились, на прийомі в кабінет № 6 була лише молода сім’я з дитиною. Слідуючий пацієнт мав прийти на прийом через 20 хвилин. Лікар був не проти, щоб ми скористалися відсутністю пацієнта на прийомі.

В нашому питанні потрібна була консультація спеціаліста в області травматології. Сімейний лікар виписала електронне направлення і ми пішли до травматолога.

Скільки йти від сімейної медици до ЦРЛ козятинчанам відомо. Коли характер травми дозволяє робити перехід через весь центр міста то одне, але ж буває по іншому і нерідко, що треба повертатися пацієнту до сімейного лікаря. Нам повертатися не потрібно було тож ми умовний квиток мали в один кінець.

Відео дня

В ЦРЛ ми ознайомилися з розкладом прийому лікарів. Розклад прийому був прикритий Новорічною ялинкою та за бажання була видна потрібна інформація.

Наш лікар до 13.40 приймає на четвертому поверсі. Нам то що піднятися? А коли це людина на милицях чи ще гірше на ношах? І питання тут не до лікаря. 

Нашого лікаря в 13. 26 на прийомі пацієнтів вже не було, тож ми звернулися за допомогою до хірурга Костюка. Все, що у верху ми написали лише тому, що в житті трапляються непередбачувані ситуації, а хто стукає тому й відкривають. Можна ж було не потрапити ні до сімейного лікаря, ні до хірурга. Тепер про непрацююче приймальне відділення в ЦРЛ

Хірург Костюк зробив власний огляд і продублював направлення сімейного лікаря для проходження на рентген апарат.  Будучи в приймальному відділенні ми й дізналися, з якої причини діагностичний центр у ЦРЛ не працював.

— Трапилась така ситуація під час недавньої ожеледі, — каже лікар-рентгенолог Ігор Мартинюк. — Електропостачання на всю лікарню ми отримуємо від залізниці. У ожеледь на підстанції залізниці сталася поломка. Щоб не вийшла з ладу дорога апаратура ми її того дня відключили. На сьогоднішній день вся апаратура працює. Ми приймаємо пацієнтів за направленням сімейного лікаря. Сьогодні ви самі бачите, що всі апарати відділення включаючи комп’ютерний томограф працюють 20 хвилин тому на ньому проходила обстеження пацієнтка, яку направив до нас сімейний лікар

Більш детально чому стався збій в програмі роботи оновленого відділення нам розповів спеціаліст по генераторам Олександр Шевчук. 

— Техніка, яка знаходиться в оновленому приймальному відділенні надто дорога, надійна і разом з тим не стійка до коливань в електромережі. Енергопостачання ми отримуємо від залізниці не на пряму, а спільно з нашим генератором DALGAKIRAN. В той день на залізниці через обледеніння перегорів високовольтний кабель через, що стався перекос по фазах. Тільки скачок електроенергії наш генератор блокує напругу з електромережі і функцію електропостачання запускаючись автоматично бере на себе Виключається генератор також автоматично. Коли на залізниці сталася аварія, ми вимкнули електропостачання в приймальному відділенні повністю по тій причині, що перекіс фаз міг статися в момент, коли наш генератор вимкнувся і не встиг відновити свою роботу в момент перекосу фаз. Ми перестрахувалися, але думаю, що зробили правильно. Краще день не працювати ніж ризикувати залишитись без дороговартісної апаратури. Головне, що ми апаратуру зберегли. От бачите сьогодні на залізниці все спокійно, а наш генератор теплий, а це означає, що він запускався і це означає, що він блокував чергового стрибка напруги на апарати приймального відділення, — сказав на завершення нашої зустрічі Олександр Шевчук  

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (3)
  • Читач23

    Кілька років постійно вкладались кошти в лікарню, робились ремонти, а Таня вже восім місяців все нищить.
  • Олексій Істомін

    десятиліття знищували медицину а зараз хочете за рік відновити от і скажіть як або станьте і зробіть
  • Читач23

    Гарне фото ЧАСТИНИ ПРИЙМАЛЬНОГО ВіДДІЛЕННЯ (а саме приміщення, де розташований КТ і рентген-апарат), яке зроблене було ще при Кравчуку. Зробіть ще фото непоштукатурених стін, непідкоюченого опалення, повністю закритого коридору з незавершеним ремонтом і непрацюючими кабінетами власне ОСНОВНОЇ ЧАСТИНИ ПРИЙМАЛЬНОГО ВІДДІЛЕННЯ, де за вісім останніх місяців Танею "зроблено" НІ ХРЕНА! Соромно, що РІА-Козятин розповсюджує фейки.

keyboard_arrow_up