КАБМІН, МОЗ, МЕДИЦИНА

  • 80

Кабмін схвалив законопроект про скасування спецдозволів на цілительство

...

Проект закону був ініційований Міністерством охорони здоров'я на початку січня.

Кабмін схвалив законопроект про скасування спецдозволів на цілительство

Фото: Макс Требухов

Відео дня

Кабінет Міністрів України схвалив законопроект, що передбачає скасування видачі спеціальних дозволів для занять народною медициною (цілительством).

Відповідне рішення було прийнято на засіданні в середу, передає "Інтерфакс-Україна".

Проект закону був ініційований Міністерством охорони здоров'я на початку січня 2018 року для запобігання шахрайським діям і забезпечення конституційних прав громадян на охорону здоров'я.

Згідно з текстом законопроекту, наявність спеціального дозволу на заняття народною медициною в особи, яка володіє народними методами лікування, не гарантує безпеку їх використання, якість і своєчасне надання медичної допомоги, а регламентація роботи цілителів не входить у компетенцію Міністерства охорони здоров'я, оскільки практика народної медицини не відповідає сучасним медичним науковим знанням.

Нагадаємо, в травні МОЗ підготувало законопроект про скасування видачі спецдозволів на цілительство. В.о. голови МОЗ Уляна Супрун зазначила, що "якщо сучасна медична наука не визнає практику цілителів, знахарів та екстрасенсів як метод лікування, цього не може визнавати закон і держава. І ні в якому разі Міністерство охорони здоров'я не може надавати дозвільні документи на методи, безпеку і ефективність гарантувати".

 

 

Коментарі (1)
  • Ірина

    Ото вже маячня. Ці народні методи і так ніяк не викоренять, а якщо їх визнати, то самолікування буде на кожному кутку(( Дурість несусвітна(( Як ось можна лікувати серйозні захворювання без нормальних обстежень? Інколи то навіть УЗД замало, потрібна, наприклад, компьютерна томографія черевної порожнини. У Києві цю процедуру добре роблять в Медикомі https://medikom.ua/adult/ct/ Я це кажу на власному досвіді, бо це обстеженная врятувало моє життя! Це не жарти. Результати дозволили точно встановити діагноз!

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
15:14 У Козятинській громаді закінчується опалювальний сезон 14:00 Через бойові дії є знеструмлення у Вінницькій області 13:39 Перехід на літній час 2024: коли і куди переводять годинники в Україні 13:00 Презентували нову пісню і збирали гроші в гранатомет photo_camera Від читача 18:11 Щодо зборів ГО "Джерело" 12:00 Масований удар 29 березня: ППО знищила 84 ракети і дрони з 99, якими атакувала рф photo_camera 11:13 Як відбувається відкликання міського голови за народною ініціативою 10:10 Найкращий сонцезахисний крем для обличчя з SPF 50: як правильно вибрати (Новини компаній) 09:49 Цей день в історії, 29 березня. Яке сьогодні свято, прикмети і забобони 08:37 Ворог вночі атакував Вінниччину. Є влучання в приватний будинок 19:34 Загинув при виконанні бойового завдання. Минає річниця, як ми втратили Героя Богдана Жмуцького 18:05 У Залізничному біля трансформатора знайшли гранату. Вона виявилася іграшковою 16:00 «За що сваритися, що селянина нагнули?» 15:40 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up