Кількість нових хворих не збільшується, але й не зменшується

Кількість нових хворих не збільшується, але й не зменшується
Фото ілюстративне
  • Детальніше про ситуацію із поширенням коронавірусу на Козятинщині, а також важливу новину для тих, хто зробив щеплення, читайте у нашій хроніці за тиждень (7–13 квітня)

За минулу добу, себто за 12 квітня лабораторії Вінниччини дослідили 47 зразків, відібраних у пацієнтів із симптомами COVID-19. У 40 випадках коронавірус підтвердився. Із них 3 випадки — у колишньому Козятинському районі.

За останні сім днів на Козятинщині додалося 8 нових хворих. Це на один більше, ніж минулого тижня. Станом на ранок середи, 13 квітня загальна кількість інфікованих від початку пандемії становила 7291. Такі дані наводить Вінницький обласний центр контролю та профілактики хвороб.

Нових смертей від коронавірусу не додалося. За інформацією Вінницького центру контролю та профілактики хвороб, станом на 13 квітня загальна кількість летальних випадків — 144 від початку пандемії.

Відео дня

Нагадаємо, що терміни дії ковід-сертифікатів продовжили. Цифровий сертифікат про щеплення у додатку «Дія» не будуть видаляти через 545 днів від дати вакцинації. Це стосується як сертифікату, який підтверджує проходження повного курсу вакцинації (так званий зелений), так і сертифікатів про отримання однієї з двох доз (так званий жовтий) і бустерної дози. Відповідне рішення ухвалило Міністерство охорони здоров’я спільно з Міністерством цифрової трансформації та Національної служби охорони здоров’я України.

«Це дозволить українцям за кордоном пред’явити цифровий документ про отриману в Україні вакцинацію від COVID-19, отримати наступну потрібну дозу чи мати менші карантинні обмеження, ніж невакциновані особи», — повідомляє прес-служба Міністерства охорони здоров’я.

Щоб ваш сертифікат оновив кінцеву дату, треба буде повторно надіслати запит у застосунку «Дія». Точно так само, як ви генерували свій сертифікат перший раз після отримання щеплення.

 

Читайте також:

Радіаційний фон у громадах області. Чи в нормі показники?

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (4)
  • Лида Кесарчук

    Таке враження,що ця болячка тільки в Козятині існує
  • Янина Ярощук

    Та ладно,ещё вторая игра не закончилась,а вы вы уже о первой не даёте забыть)
  • Алина Алина

    Ви хоть під час війни не вішайте людям лапшу на вуха!!!
  • Олег Чернодуб

    Не треба триндіть ,досить брехати ,а то терпіння народу небезкрайне ,і винесе того ветеренара який зголосився лікувать людей прививками від неіснуючої пандемії!!!

keyboard_arrow_up