Кількість смертей від COVID-19 у світі з початку року впала на 90% — ВООЗ

Кількість смертей від COVID-19 у світі з початку року впала на 90% — ВООЗ
  • Впродовж минулої доби, 14 листопада, у Вінницькій області зареєстрували 83 лабораторно підтверджених випадки COVID-19. Серед захворілих на коронавірус — 18 дітей.
  • Наголошують — від початку цього року кількість спричинених COVID-19 смертей у світі впала майже на 90%. Про це заявив генеральний директор Всесвітньої організації охорони здоров'я Тедрос Аданом Гебреїсус.

За повідомленням Вінницького обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ України.

За останню добу одужали 46 людей. Станом на 15 листопада хворіє 1 323 особи (в тому числі 220 дітей, медиків – 20).

— За останню добу зареєстрували один летальний випадок в Могилів-Подільському районі, — йдеться у Вінницькому обласному центрі контролю та профілактики хвороб МОЗ України.

Відео дня

Кількість смертей у світі впала

Від початку цього року кількість спричинених COVID-19 смертей у світі впала майже на 90%. Про це заявив генеральний директор Всесвітньої організації охорони здоров'я Тедрос Аданом Гебреїсус.

За його словами, минулого тижня Всесвітня організація охорони здоров'я повідомила про трохи більше, ніж 9400 смертей, пов'язаних із COVID-19, а у лютому цього року щотижня від недуги у світі вмирало 75 тис. людей.

— Ми пройшли довгий шлях, й це - привід для оптимізму. Утім ми продовжуємо закликати усі уряди, громади та осіб залишатися пильними, — зазначив Гебреїсус.

Він наголосив, що нові штами COVID-19 продовжують з'являтися та становлять небезпеку.

— Майже 10 тис. смертей на тиждень, це на 10 тис. більше, ніж могло б бути для хвороби, яку можна упередити та лікувати, — зазначив глава Всесвітньої організації охорони здоров'я.

За його словами, у світі проводиться недостатньо аналізів для виявлення COVID-19, а різниця у пропорції вакцинованого населення в багатих і бідних країнах залишається разючою.

Загалом у Всесвітній організації охорони здоров'я нарахували 629 млн випадків інфікування коронавірусом у світі та 6,5 млн смертей від цієї хвороби.

Читайте також:

Все про інсульт: як розпізнати хворобу, міфи та важливість домедичної допомоги

Мешканцям Самгородоцької громади видають «Калій йодид». Скільки є пігулок та де їх можна отримати?

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up