КТ з контрастом у Козятині робитиме лікар, який раніше працював у Бердичеві

КТ з контрастом у Козятині робитиме лікар, який раніше працював у Бердичеві
Донедавна, щоб пройти КТ з контрастом, козятинчани їздили або у Бердичів, або у Вінницю. Тепер його можна зробити і у нашій лікарні
  • Нові медпослуги. Віднедавна адміністрація Козятинської ЦРЛ повідомила про нову послугу — у медзакладі проводять не лише просту комп'ютерну томографію (КТ), а й КТ з контрастом.
  • Директорка лікарні Оксана Забазнова розповіла деталі проходження цієї процедури — як записатися, хто робитиме та що для цього необхідно

Більше тижня тому на офіційній сторінці «Козятинської ЦРЛ» опублікували повідомлення, що в рентген-діагностичному відділенні лікарні проводиться комп'ютерна томографія (КТ) та комп'ютерна томографія (КТ) з контрастом. Донедавна, щоб пройти цю процедуру, козятинчани їздили або у Бердичів, або у Вінницю. Перед цим записувалися у черги (якщо це комунальна медична установа) та платили чималі гроші, якщо це приватна клініка. Тепер же таку діагностику можна зробити і в нашій лікарні.

Як інформує адміністрація ЦРЛ, дослідження проводиться за попереднім записом (номер телефону: 0630505251) при наявності електронного направлення від сімейного або лікуючого лікаря. Попередньо визначили дні проведення досліджень — щотижнево по середах та четвергах.

Просте КТ у Козятинській ЦРЛ працює вже більше року у рентгенологічному відділенні. За словами директорки Козятинської ЦРЛ Оксани Забазнової, за послугою звертається багато пацієнтів. Це і козятинчани, і мешканці сусідніх громад. Розпитали в  неї деталі проходження комп’ютерної томографії з контрастом.

Відео дня

— Питання з приводу надання такої медичної послуги, як КТ з контрастом, піднімалося неодноразово. Вона необхідна для населення. Це дослідження інформативне, проводить чітку діагностику. Для проведення КТ з контрастом, перш за все, ми мали знайти і підготувати спеціаліста, який би робив і читав це обстеження. Додатково для проведення КТ з контрастом залучаються лікарі-реаніматологи. Це тривала процедура, яка займає певний час. Спочатку  робиться дослідження з контрастом, потім без контрасту. Одним словом, це все медична специфіка. На даний час робити таке дослідження в нас є можливість. КТ аппарат працює нормально, в нас є спеціаліст — Анатолій Анатолійович Вітюк, який колись працював у Бердичеві. Наші козятинчани його знають, тому що неодноразово звертатися за такою послугою в інше місто. Зараз він працює в нас. Це кваліфікований спеціаліст, сам лікар-реаніматолог, рентгенолог, повністю може забезпечити виконання даної функції. Також, із проведенням відповідного обстеження обізнані і інші наші лікарі-рентгенологи

Розповіла Оксана Забазнова і те, що потрібно для того, аби пройти дослідження. Перш за все, необхідно звернутися до свого сімейного або до лікуючого лікаря. Отримати електронне направлення. Після цього звернутися до спеціалістів рентгенологічної служби (найкраще зателефонувати), щоб визначити день обстеження.

— Перед проходженням обстеження КТ (з контрастом) необхідно мати результати певного переліку аналізів,  так як певні захворювання та фізіологічні стани є протипоказом для проведення обстеження, — роз’яснює Оксана Забазнова. Просимо реєструватися, записуватися за номером телефону, тому що необхідна підготовка обладнання, ця процедура тривала і призначається на певні дні.

Разом з тим, Оксана Забазнова наголошує — при будь-якому зверненні до лікарні — чи то діагностика, чи консультація, чи стаціонарне лікування —  необхідно мати електронне направлення або сімейного лікаря, або лікуючого.

— Додатково нагадуємо, що лише до лікаря-психіатра, акушера-гінеколога, фтизіатра і до педіатра пацієнт може звернутися без направлення, — додає директорка ЦРЛ. — Інші напрями — необхідно мати електронне направлення. Тоді всі послуги пацієнту надаються безкоштовно. У випадку відсутності електронного направлення або небажання хворого отримувати таке направлення, послуги здійснюються відповідно до тарифів, встановлених на платні послуги в Козятинській ЦРЛ.

Читайте також:

Огляд є особливо важливим для жінок 40-річного віку: у Козятині безкоштовно робитимуть мамографію

Від діагностики до реабілітації. Яке безоплатне лікування можуть отримати онкопацієнти

«Лікарня працює, закриватися ми не будемо»: директорка Козятинської ЦРЛ записала звернення

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (1)
  • Наталія Токова

    З якого числа місяця працює КТ з контрастом? Нам потрібно було таке КТ, а нам сімейний лікар казав, що у Козятині таке КТ не роблять. Робили у Вінниці. Де правда: роблять чи не роблять?

keyboard_arrow_up