Лікарі бувають різні: від одних — сльози, від інших — позитив

Лікарі бувають різні: від одних — сльози, від інших — позитив

Звернулась 59-річна жінка у Козятинську ЦРЛ ще 9 березня зі скаргою на біль у нирках.

Уролог призначив аналізи та прописав ліки. Пані Надія наголосила лікарю, що на роботу їй потрібен лікарняний. Другий візит до лікарні був 13 березня, про лікарняний мова на цей раз не йшла. Лікар сказав, що стан здоров’я хворої покращився. Наступний огляд відбувся 20 березня. Жінка почувала себе майже задовільно й збиралась закрити лікарняний та вийти на роботу. Але її чекав “сюрприз” — лікар сказав, що вона нічого не казала про лікарняний під час першого візиту до нього. Не зважаючи на прохання пані Надії видати їй хоча б довідку про лікування, уролог та відома в Козятині по ЛКК Ірина Шпінь категорично відмовили жінці. Її не випускали з кабінету три години та намагалися забрати амбулаторну картку (!). “Айболіти” довели пані Надію майже до інсульту своїми коментарями та зауваженнями на її адресу. Ледь жива після такого “лікування” жінка звернулася до газети “RIA-Козятин”, з проханням висвітлити цю ганебну подію. Далі вона мала в планах звернутися на телебачення у програму “Надзвичайні факти”. Адже на її місці може опинитися кожен, і хамство лікарів стосовно пацієнтів буде продовжуватися.

У редакції “RIA-Козятин” пані Надія розповідала цю історію зі сльозами, вона була у розпачі.

Спільний похід у лікарню “за правдою” вирішив проблему і вніс ясність на права і обов’язки як пацієнтів, так і лікарів. Заступник головного лікаря з питань медицини Ігор Грубеляс, вислухавши пані Надію, ввічливо пояснив жінці, що видавати лікарняний заднім числом лікарі не мають права.

Відео дня

— Треба при кожному візиті до лікаря наголошувати на тому, що потрібен лікарняний лист. Краще зайвий раз нагадати, ніж потім просити відкрити лікарняний лист заднім числом, — зауважив пан Ігор. — Ми усі люди, можемо щось не почути, забути. Кожний день через лікарню проходить величезний потік людей, лікарі не можуть запам’ятати всі нюанси. Я прошу пробачення за непрофесійну поведінку моїх підлеглих. Раніше ніколи з таким не стикався.

Ігор Петрович виписав пані Надії довідку, що вона дійсно була хвора та отримувала лікування з 9 по 20 березня. Гроші їй по цій довідці не виплатять, але це хоча б підтвердження, що жінка не обманює работодавців.

— Мене обурило не те, що нема можливості отримати лікарняний, хоча я й казала лікарю при першому візиті, що він мені потрібен, — розповідає пані Надія. — Я шокованаі від того, як зі мною поводилися лікарі. Невже не можна було спокійно мені все пояснити? Такого ставлення до себе я ще не зустрічала. Сподіваюсь, я більше не побачу цих осіб!

 

 

Від редакції:

Сподіваємося, що дану ситуацію розглянуть на зібранні колективу в лікарні і більше наша редакція таких скарг не отримуватиме. І дякуємо заступнику головного лікаря, що так розрядив обстановку, і жінка спокійно відправилася додому в гарному настрої.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
15:35 «Нехай наші «пташки» допоможуть ефективніше нищити ворога на Донецькому напрямку» 14:13 Дощі та сильний вітер: завтра Україну накриє активний циклон із півдня play_circle_filled 12:55 Козятинчанам безкоштовно обмінювали поліетиленові пакети на модні «екоторбинки» play_circle_filled 11:19 Дошку пам’яті загиблих Героїв будуть добудовувати Від читача 13:44 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 10:14 На Козятинщині зростає захворюваність на кашлюк. Вже захворіло сім дітей 10:05 Робота у Козятині: свіжі вакансії від козятинських компаній 09:44 Створили цех запаювання продуктових пакетів, копіюючи технології з інтернету 09:20 Козятинська ЦРЛ отримала дві тонни допомоги. Це крупи, борошно, олія для харчоблоку 07:56 Вітер повалив дерева. В Козятинській громаді теж photo_camera 17:01 Вчитель Козятинського опорного ліцею Богдан Пічкур увійшов у дванадцятку кращих учителів України 16:28 Дружині загиблого Героя Віктора Кравчука вручили орден «За мужність» ІІІ ступеня
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up