Лише у трьох школах Козятинської громади вакцинувались понад 80% учителів

Лише у трьох школах Козятинської громади вакцинувались понад 80% учителів

За інформацією Козятинської міської ради станом на 9 вересня у навчальних закладах громади 57% освітян отримали щеплення від COVID-19. Лише три школи – Ліцей, Флоріанівська гімназія та Сестринівська гімназія ім. М.Грушевського – мають понад 80% вакцинованого педагогічного складу. А от у міському Інклюзивно-ресурсному центрі вакцинувався увеcь перcонал.  

Міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко заявив: якщо заклади освіти не матимуть 80% щепленого від коронавірусу персоналу, вони будуть змушені закритися з початком нової хвилі пандемії.

Щоб пришвидшити темпи вакцинації і заохотити освітян до щеплення, наприкінці серпня стартував конкурс для педагогічних колективів. Конкурс оголосили Міністерство охорони здоров’я спільно з Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) в Україні та магазином гаджетів та аксесуарів «Цитрус», за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).

Школи можуть виграти цінні подарунки, якщо принаймні 80% їхнього колективу повністю вакциновані від COVID-19. Зокрема передбачені три суперпризи: набори з 10 комп’ютерів, 10 гарнітур та 10 роутерів для кожної школи-переможниці. Та 15 мініпризів: набори з 10 гарнітур і роутера для кожної школи-переможниці.

Для участі в конкурсі, будь-якому представнику школи потрібно зареєструвати школу онлайн за посиланням: cutt.ly/IQNTKQ3. Анкети прийматимуться до 23:59 29 вересня. Церемонія визначення, оголошення результатів конкурсу відбудеться 3 жовтня 2021 і буде приурочена до Дня вчителя.

Усі учасники конкурсу отримають сертифікати про участь, а також гарантовані призи за публікацію про конкурс у своїх соціальних мережах під хештегами #ВакцинованіВідкриті.

Поки що серед навчальних закладів нашої громади взяти участь у конкурсі можуть Ліцей, Флоріанівська гімназія та Сестринівська гімназія ім. М.Грушевського. За словами начальника управління освіти та спорту Інни Мадей, вони і планують зробити. 

Читайте також:
Дві смерті та 98 нових випадків COVID-19 у Вінницькій області. Скільки у Козятині?
Найбільше козятинчани щеплюються Коронаваком
 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up