Мешканцям Самгородоцької громади видають «Калій йодид». Скільки є пігулок та де їх можна отримати?

Мешканцям Самгородоцької громади видають «Калій йодид». Скільки є пігулок та де їх можна отримати?
  • Центр первинної медико-санітарної допомоги Самгородоцької сільської ради проінформував ситуацію стосовно забезпечення медичного закладу таблетками «Калій йодид» 
  • Повідомляють, що на заклад, згідно розподілу, виділили 2000 пігулок.
  • Отриманий препарат «Калій йодид» перерозподілили між амбулаторіями Центру.
  • Розповідаємо, де можна отримати таблетки та кому і в яких дозах його потрібно приймати

Центр первинної медико-санітарної допомоги Самгородоцької сільської ради інформує, що Департамент охорони здоров'я та реабілітації Вінницької обласної військової адміністрації здійснив розподіл на заклади охорони здоров’я, навчальні медичні заклади лікарський препарат «Калій йодид», отриманий в якості гуманітарної допомоги.

— На наш заклад, згідно розподілу, виділили 2000 пігулок. При розподілі препарату Департамент керувався кількістю працівників у закладі, кількістю ліжок. Розподіл передбачав видачу препарату «Калій йодид» працівникам закладу, членам їх родин та студентам, — йдеться на сторінці Самгородок Наш.

Згодом отриманий препарат «Калій йодид» перерозподілили між амбулаторіями Центру.

Відео дня

А саме:

У дописі також йдеться — відповідно до рекомендацій заступника директора Департаменту,  препарат в першу чергу видали працівникам Центру первинної медико-санітарної допомоги Самгородоцької сільської ради, членам їх родини, студентам.

Повідомляють — в зв’язку з тим, що після видачі, в амбулаторіях препарат перебував на залишку, прийняли рішення роздати його між населенням, яке обслуговують медичні працівники Центру

«Калій Йодид» видавали малозабезпеченим сім’ям, багатодітним особам, особам що перебувають під динамічним наглядом у лікарів, сім’ям мобілізованих осіб, внутрішньо-переміщеним особам, працівникам Самгородоцької сільської ради, працівникам шкіл та інших верств населення.

— В зв’язку з тим, що в Козятинській амбулаторії загальної практики сімейної медицини підписали декларації пацієнти, які проживають в інших громадах (Козятинська, Махнівська, Глуховецька), що також отримали препарат «Калій йодид» на своє населення, Центр зробив повторний перерозподіл препарату із Козятинської АЗПСМ до інших амбулаторій. 

А саме: 

На даний час населення Самгородоцької ТГ, може отримати «Калій йодид» саме в цих амбулаторіях.

Кому і в яких дозах потрібно приймати йодиду калію?

Щодо питання моніторингу в розрізі лікувально-профілактичних закладах Самгородоцької ТГ відносно потреби забезпечення «Калій йодидом» населення громади, надали наступну інформацію:

Нагадаємо, ми повідомляли Козятинська міська «первинка» видає таблетки Калію йодид

Також повідомляли —  чому у школах складають списки для забезпечення людей йодом?

Результати опитування, яке ми робили на нашому сайті 19 жовтня 2022 року

Читайте також:

Розчин йоду при радіації: в МОЗ України відповіли на запитання людей щодо йодної профілактики

Перебувати в укритті та знезаразити себе: алгоритм дій у разі радіаційної аварії

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up