Ми знову за крок до переходу в "червону" зону

Ми знову за крок до переходу в "червону" зону
  • COVID-19 стрімко поширюється.
  • У нашій області вже зафіксували штам «Омікрон».
  • У Козятині хворих стає дедалі більше, через що у деяких закладах освіти знову запровадили дистанційну форму навчання навіть для початкової школи

Експерти вже заявили про те, що в Україні почався новий спалах захворюваності на коронавірус. Ситуація погіршується із кожним днем. Якщо ще в четвер, 20 січня лише сім областей перебували у «помаранчевій» зоні епідеміологічної небезпеки, то за п’ять днів кількість регіонів із «помаранчевим» рівнем небезпеки подвоїлася. Івано-Франківщина з 23 січня взагалі потрапила до «червоної зони», у четвер, 27 січня компанію їй складе Рівненщина.

На Вінниччині наслідки нового спалаху коронавірусу також відчутні. Наша область із «жовтої» перейшла до «помаранчевої» зони епідеміологічної небезпеки. Втім, як зазначають у Міністерстві охорони здоров’я, зовсім скоро ми можемо опинитися у «червоній» зоні, тому що кількість хворих не на жарт зростає.

Цього тижня динаміка поширення коронавірусу у нашій області знову мала стрімкі падіння і такі ж стрімкі злети. У четвер і п’ятницю додавалося трохи менше тисячі нових хворих, у суботу — більше тисячі, в неділю показник різко впав і знизився більш ніж вдвічі, у понеділок зріс до 524, втім вже у вівторок цифри подвоїлися і за добу зафіксували 1207 нових інфікованих, у середу показник був ще більшим і становив 1297 хворих за добу.

Відео дня

Та і це ще не все. У нашій області зафіксували штам «Омікрон». Про це стало відомо у п’ятницю, 21 січня. Два тижні тому Вінницький обласний центр контролю та профілактики хвороб надіслав до вірусологічної лабораторії три десятки зразків, відібраних у хворих на коронавірус. Результати виявилися невтішними — «Омікрон» висіяли у 14 зразках. Тож тепер на додачу до «Дельти» в нашій області прогресує ще й новий штам. Американські вчені заявили, що при інфікуванні «Омікроном» у хворих може спостерігатися біль у вухах. Про це Міністерство охорони здоров’я України повідомило на своєму офіційному телеграм-каналі «Коронавірус_інфо».

COVID-19 продовжує атакувати й мешканців колишнього Козятинського району. За останні сім днів у нас додалося 240 нових випадків. Це у 2,5 рази більше, ніж минулого тижня. За даними Козятинського відділу контролю та профілактики хвороб, станом на 26 січня у нас було вже 5298 випадків від початку пандемії. Якщо коронавірус не збавить обертів, за тижні три ми вже можемо перетнути позначку в 6 тисяч заражених.

Смертей теж побільшало. Як повідомляє Козятинський відділ контролю та профілактики хвороб, ще одна людина з Козятинщини померла від коронавірусу. Станом на середу кількість летальних випадків від початку пандемії становила 136.

Через стрімке поширення коронавірусу у міській раді вже двічі збиралася комісія з техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій. Перше позачергове засідання відбулося у понеділок, 24 січня. Інна Мадей, начальник управління освіти та спорту повідомила, що епідеміологічний поріг перевищений у трьох школах — № 2, № 5 та школі-гімназії-дитячому садку імені Володимира Підгорбунського. Від вівторка, 25 січня учні цих навчальних закладів повернулися до дистанційного навчання. При чому цього разу «онлайн» вчитимуться не лише діти середньої і старшої, а й початкової школи. Раніше для учнів 1–4 класів освітній процес тривав у звичному режимі, навіть коли 5–11 класи навчалися вдома.

У середу, 26 січня комісія з техногенно-екологічної безпеки зібралася вдруге. Після позачергового засідання вирішили відправити на «дистанційне» ще два навчальні заклади громади. Із 26 січня навчаються онлайн учні 7–9 класів Кордишівської гімназії, а з четверга, 27 січня — усі учні ліцею.

Втім список навчальних закладів, де запровадили «дистанційне», може розширитись. Як відомо з протоколу засідання комісії, ще низка закладів освіти наближаються до перевищення епідеміологічного порогу, який складає 20 % захворюваності.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (5)
  • Алина Алина

    Тоді назріває лише один факт, що нас дурять, а придурки вірять! А РІА Козятин  пише те, на що відповідь дати не може?
  • Алина Алина

    Цікаво хто міг привезти в Україну  омікрон,  якщо не вакцинованих не пускають в літаки та поїзди! Відповідь одна вакциновані привезли в Україну омікрон!!! Тоді є ще одне питання для чого та вакцина? Вакциновані заражаються самі, заражають інших, і чим більше вакцинованих тим більше хворих і смертей.

    Игорь Полищук reply Алина Алина

    Алина ви колись припините молоти дурниці?? Невакцинованих пускають і в поїзди і в літаки, робіть тест та їдьте, або якщо маєте сертифікат після одужання, або довідку чому не можна вакцинуватись? Які ви відповіді шукаєте, конспірології, зговори?!
  • Наталія Ната

    Ковід поширюється швидко,  зате  ковідного відділення у лікарні нам не потрібно
    Нажаль...
  • Алина Алина

    Коли був цирк, то омікрона не було!!! Для цирку можна було людей як сільодки запихати, а дітям в школу не можна! Ідіоти!

keyboard_arrow_up