Молода капуста: які страви розкриють її унікальну користь

Молода капуста: які страви розкриють її унікальну користь

Травень - сезон білокачанної капусти, цей овоч багатий на вітаміни і антиоксиданти, особливо багато їх міститься саме в молодої капусти.

 

Здавалося б: все просто - ну хто не знайомий з капустою? Але, у молодого овоча і смак інший, і текстура. Так як же з нею поводитися і що можна приготувати з цього овоча?

Що приготувати з молодої капусти

Голубці і борщ з таким продуктом краще не готувати, занадто ніжні і м'які листочки не втримають м'ясний фарш, а в борщі капуста ризикує перетворитися в незрозуміле місиво. Зачекайте, поки качан стане білим і пружним. А ось салати - інша справа! Сміливо Шинку - і корисне, дієтичне блюдо готове. При приготуванні салатів, капусту слід шинкувати дуже дрібно, а потім обов'язково посолити, злегка розім'яти і злити сік.

Відео дня

Користь молодої капусти

Молода капуста вміщує в собі практично всі групи вітамінів і корисних мікроелементів. Переоцінити її користь на організм людини просто неможливо!

Капуста захищає наш організм від появи виразок, розвитку онкології, зайвої ваги, втрати зору. Молоду капусту також використовують в косметології, особливо, в приготуванні масок для обличчя в домашніх умовах. Вона добре зволожує і освітлює шкіру, робить її більш пружною і гладенькою. Варто лише подрібнити капусту і нанести суміш на обличчя - ефект здивує вас з першого разу.

Найцікавіше відміну капусти від інших овочів - це концентрація вітаміну С і можливість зберігати його більше півроку. У капусті вітаміну С навіть більше, ніж в цитрусових!

Але, незважаючи на всю користь цього продукту, молода капуста може і завдати шкоди. Наприклад, всі молоді, ранні овочі і фрукти можуть містити нітрати, які у великих кількостях небезпечні для людського організму.

Як позбавити капусту від нітратів

Для того щоб позбавити молоду капусту від нітратів слід замочити її в чистій воді на пару годин. Оскільки найбільша концентрація нітратів розташовується у качана, то краще відмовитися від її вживання і листя навколо неї. Також слід відмовитися від декількох зовнішніх листя капусти.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
09:35 Де купити сумку та взуття в Козятині? Огляд кращих магазинів (партнерський проєкт) 09:28 Синоптики попереджають про грозу 08:12 Сьогодні може бути гучно — підриватимуть кар'єр 06:17 У гімназії № 9 пам’ятають загиблих воїнів і дякують живим Від читача 13:44 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 21:19 «Маю знов проблеми. Гістологія показала передраковий стан гортані» 18:35 Звітні концерти у Козятинській дитячій музичній школі: поділилися фото виступів photo_camera 16:15 Куди йти навчатися Козятинчанам. Вступ 2024 (партнерський проєкт) 15:30 Жовтий дощ дістався Козятина. Фото-відео play_circle_filled photo_camera 14:12 Першими робитимуть вулиці з найбільшими ямами: у Козятині стартує сезонний ремонт доріг 13:04 Дефіцит в енергосистемі: на Вінниччині вводять графіки обмеження потужностей для підприємств 12:18 «Не вистачає грошей, щоб покупцям решту давати» 11:33 Латки на Куликівського скоро доведеться латати
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up