Моніторили стан питної води та радіаційного фону у Вінницькій області. Результати

Моніторили стан питної води та радіаційного фону у Вінницькій області. Результати
  • За результатами щоденного моніторингу, який проводять фахівці Вінницького обласного центру контролю та профілактики хвороб спільно зі структурними підрозділами в районах — радіаційний фон на Вінниччині не перевищує багаторічний рівень та не несе загрози мешканцям області.
  • Разом з тим у центрі попереджають про необхiднiсть кип'ятіння та відстоювання води перед вживанням і наголошують — надавайте перевагу бутильованій воді та водi на розлив

Результати повідомив «Вінницький обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України»

Так, за період з 20.03.2023. по 27. 03. 2023р. виконано 297 вимiрiв радіаційного фону в населених пунктах області. Показник становить від 0,11 мкЗв/год до 0,16 мкЗв/год, що не перевищує багаторічний фоновий рівень.

Лабораторно дослідили 277 проб води з водогонів в області на санітарно-хімічні, бактеріологічні показники та вміст радіонуклідів. За результатами досліджень встановили:

Відео дня
  • -266 (96,0%) відповідають вимогам ДСанПіНу 2.2.4-171-10 «Гiгієнічні вимоги до питної, призначеної для споживання людиною» по всіх дослiджених показниках.
  • -11 (4,0%) не відповідає вимогам ДСанПiНу 224-171-10 «Гігієнічні вимоги до питної води призначеної для споживання людиною» за показниками:
  1. каламутність (комунальний водогін м. Гайсин), загальній жорсткості(сільський водогін с. Березівка Могилів-Подільського району) та перманганатній окиснюваності в 1,04-1,6 рази (інтегральний показник органічного забруднення) м. Хмільник КП «Хмільникводоканал» та м. Калинівка КП «Калинівкаводоканал»

У центрі додають — зазначені відхилення пов'язані з органічним забруднення вододжерела внаслідок господарської діяльності та природним вмістом солей жорсткості.

Також лабораторно дослідили 2 проби води з громадських криниць області на санітарно-хімічні та бактеріологічні показники. За результатами досліджень невідповідеість вимогам ДСанПiНу 224-171-10 «Гігієнічні вимоги до питної води призначеної для споживання людиною» не встановлена.

— Наразі ситуація з забезпеченням питною водою в області є контрольованою. Попереджаємо про необхiднiсть кип'ятіння та відстоювання води перед вживанням — надавайте перевагу бутильованій воді та водi на розлив, — йдеться у повідомленні

Додамо, на Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені дерева, а енергетики наголошують про небезпеку обриву ліній

Нагадаємо:

  • Головне управління ДСНС України у Вінницькій області опублікувало термінове звернення про фейкові повідомлення, які ширять мережею інтернет.
  • Мова йде про дописи, в яких повідомляють про забрудненість повітря та ймовірні підтоплення територій області.

Читайте також:

Вода у Іванківцях з минулої весни тхне водоростями та мулом

З квітня деякі препарати від кашлю та болю продаватимуться за рецептом: що варто знати про нововведення?

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up