На Козятинщині фіксують спалахи ГРВІ та грипу

На Козятинщині фіксують спалахи ГРВІ та грипу

Спеціалісти МОЗ розповіли, яка ситуація з захворюваністю на грип та ГРВІ в нашій області. Понад 100 хворих довелося госпіталізувати.

— На 30-му тижні 2021 року у Вінницькій області спостерігається низький рівень інтенсивності захворюваності на грип та ГРВІ, захворюваність склала 106,5 випадків на 100 тис. нас. та є на 81,2 % нижчим базового рівня. Впродовж тижня за медичною допомогою  з приводу ГРВІ звернулось 1638 осіб, серед захворілих 755 (46,1 %) дітей, — йдеться у повідомленні. — Було госпіталізовано 115 осіб, в т. ч. 86 дитини. Летальних випадків не зареєстровано.

Найвищі рівні захворюваності на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції реєструвались у Бершадському, Жмеринському, Козятинському та Липовецькому районах.

Загалом з початку епідемічного сезону щеплення отримали 22 тисячі 706 людей.

Відео дня

Як відрізнити COVID-19 від грипу за першим симптомом?

Дослідники Університету Південної Кароліни опубліковані дійшли висновку, що вже при перших симптомах видно, чи це COVID-19, грип чи застуда та обрати своєчасне лікування. Вони проаналізували тисячі історій хвороб респіраторних захворювань, звертаючи увагу на послідовність появи симптомів. На основі отриманих даних, склали найбільш вірогідні послідовності появи симптомів коронавірусу та порівняли їх з грипом, застудою та алергією. Їх схему опублікувала Українська правда:

Вчені побудували наступну залежність між основними респіраторними хворобами і їхніми першими симптомами:

  • якщо спочатку піднімається температура — це COVID-19;
  • якщо першим з’явився кашель — це грип;
  • спершу заболіло горло — застуда;
  • сльозяться очі та нежить — це алергія.

Дослідники зауважують, не у всіх недуга протікає однаково. Втім, у переважній кількості випадків, симптоми хвороб проявляються саме у такому порядку.

Covid-19 схожий і з туберкульозом. За допомогою цієї інфографіки, яку редакція 20minut.ua склала за даними Центру здоров'я, можна порівняти клінічні прояви та симптоми обох недуг:  

 

Читайте також:

CoronaVac, Moderna: на Козятинщині триває вакцинація від Ковіду (Опитування)
Двох козятинчан з коронавірусом госпіталізували до Вінниці
 

Марія Лєхова

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up