На Вінниччині запроваджують скринінг на туберкульоз

На Вінниччині запроваджують скринінг на туберкульоз
  • Вінницька область увійшла до пілотного проекту, де впроваджуватиметься систематичний скринінг на туберкульоз у центрах первинної медико-санітарної допомоги.
  • Розповіли,у яких громадах його реалізують

Як інформують у департаменті охорони здоров’я та реабілітації Вінницької ОВА, «пілот» здійснюється в межах проєкту USAID «Підтримка зусиль у протидії туберкульозу в Україні», що виконує РАТН (Програма оптимальних технологій в охороні здоров’я).

Проект реалізуватиметься на базі:

Відео дня
  • Могилів-Подільського міського ЦПМСД;
  • Ямпільського міського ЦПМСД;
  • Чернівецького селищного ЦПМСД;
  • Могилів-Подільської окружної лікарні інтенсивного лікування.

«Наші лікарі акцентуватимуть свою увагу на групах ризику. До них відносяться дорослі з контакту з хворим на туберкульоз, медичні працівники та внутрішньо переміщені особи. На первинному рівні проводитиметься скринінг на туберкульоз й надаватиметься відповідна медична допомога. Лікарі «первинки» мають в пріоритет поставити – профілактику хвороб. Хочу наголосити, що туберкульоз – це не вирок, а пацієнти які зіткнулись із хворобою, мають можливість отримати сучасне й безкоштовне для них обстеження», – наголосила начальник відділу екстреної та первинної медичної допомоги населенню, медичної реабілітації управління медичної допомоги населенню Лариса Бевза.

Пілотний проект впроваджуватиметься також у Волинській, Рівненській та Київській областях.

Додамо, днями Козятинська центральна районна лікарня отримала гуманітарну допомогу

  • Коробки з усім необхідним ледь помістилися до карети швидкої, все це доставили до районки. Допомогу передали місцеві волонтери.

Читайте також:

Вимагають гроші за проходження МСЕК? Що робити

Безкоштовні тест-смужки для козятинчан, які хворіють на діабет. Як отримати?

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up