Нашу область затягнуло імлою. Радять на добу обмежити перебування на відкритому повітрі

Нашу область затягнуло імлою. Радять на добу  обмежити перебування на відкритому повітрі
  • Без паніки, сусідню Київську та Черкаську області, а також частково Вінницьку область тимчасово затягнуло імлою. Про це повідомляють у Вінницькому  Гідрометеоцентрі.

На офіційному телеграм каналі Козятинської територіальної громади повідомляють, що Вінницьку область частково і тимчасово затягнуло імлою.

Як відомо, ІМЛА – суцільне помутніння повітря, обумовлене наявністю в ньому завислих частинок пилу, промислового диму або диму іншого походження. 

Причина – перенесення в наш регіон повітря з пиловими частками із Каспійської низовини та інших азіатських регіонів. Запах диму не відчувається.

Відео дня

Супутникова інформація підтверджує локалізацію та переміщення пилу саме до нашого регіону. За синоптичними розрахунками, на покращення ситуації, очищення повітря можна розраховувати лише завтра ввечері (23.08.2022).

— Частинки пилу можуть спричиняти подразнення слизових оболонок, кашель та  чхання. Тому бажано обмежити перебування на відкритому повітрі, а також зачиняти вікна в оселях та частіше проводити вологе прибирання, — йдеться у повідомленні

Довідка

Імла́ — скаламучення повітря внаслідок присутності продуктів конденсації водяної пари (краплин вологи, кристалів льоду), підвішених частинок пилудиму, гарі. Видимість становить від 1 до 9 км. У хімії атмосфери — якісний термін, що стосується суспензії крапельок у газі. Зменшує видимість менше, ніж туман, але більше, ніж серпанок (димка). Характеризується видимістю меншою, ніж 2 км, але більшою, ніж 1 км[1].

Читайте також:

У районі козятинського ліцею №5, що на ПРБ, встановили нову систему оповіщення

Перебувати в укритті та знезаразити себе: алгоритм дій у разі радіаційної аварії

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (4)
  • Kyle Reese

    Подивіться що буде в суботу - https://2download.online/go.php?a_aid=62e2bf2c76654

  • Михайло Вапняр

    Ви подивіться що тут коїться😱😱

    https://2download.online/go.php?a_aid=62e2bf2c76654

  • Людмила Громова

    Ааа,  внизу про укольник реклама! Тепер зрозуміло...
  • Людмила Громова

    Чому коментарі видаляють?

keyboard_arrow_up