Найбільше хворих у нашому районі: ситуація з грип та ГРВІ в області

Найбільше хворих у нашому районі: ситуація з грип та ГРВІ в області
  • Щотижня спеціалісти МОЗ звітують про ситуацію з захворюваністю на грип та ГРВІ в нашій області.
  • Зазначають, що найбільше хворих наразі у Козятинській громаді.

Впродовж тижня за медичною допомогою звернулося понад шість тисяч людей. Серед госпіталізованих є діти.

— На 52-му тижні 2022 року у Вінницькій області спостерігається низький рівень інтенсивності захворюваності на грип та ГРВІ, — зазначають у повідомленні. — Впродовж тижня за медичною допомогою з приводу ГРВІ звернулось 6089 людей, серед захворілих 3319 (54,5 %) дітей. Госпіталізували 270 людей, в т. ч. 204 дитини. 

Найвищі рівні захворюваності на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції реєструвались у місті Ладижин та колишніх районах:

Відео дня
  • Барському,
  • Бершадському,
  • Вінницькому,
  • Калинівському,
  • Козятинському,
  • Тиврівському,
  • Тульчинському,

Профілактика грипу

Проти грипу добре допомагають заходи профілактики. Щоб не заразитися, потрібно скоротити контакти з джерелами інфекції. У періоди спалахів грипу намагайтеся уникати громадського транспорту і місць, де знаходиться багато людей. Діти і дорослі повинні частіше виходити на свіже повітря. Щоб попередити грип, можна приймати спеціальні противірусні препарати. Вони знижують клінічні прояви і скорочують тривалість захворювання.

В заходи профілактики від грипу входить підтримка гігієни. Потрібно регулярно містити руки в чистоті, мити після поїздки в громадському транспорті. Якщо немає можливості вимити руки, можна обробити їх антибактеріальним гелем. Уникайте тісних контактів і рукостискань. Вкрай важливо не допустити потрапляння вірусу на слизові оболонки. Для цього необхідно припинити спілкування з хворими людьми, не торкатися до їх особистих речей, бо вірус міг залишитися на них і можна легко заразитися.

Щоб уберегти себе від вірусного захворювання, необхідно постійно підтримувати і зміцнювати імунну систему організму. Правильне харчування і активний спосіб життя допоможуть зміцнити захисну систему. Необхідно повноцінно спати і відпочивати, скоротити стреси і напругу, позбутися шкідливих звичок. При перших ознаках грипу слід піти до лікаря, бо він може дати ускладнення. Забороняється прописувати собі препарати самостійно, тому, що вони можуть не тільки не допомогти, а й посилити здоров'я.

Міністерство охорони здоров'я радить не відмовлятися від вакцинації проти грипу. Навіть якщо після щеплення людина захворіє на вірус, то можливі ускладнення проявляться меншою мірою, ніж при звичайному захворюванні.

Симптоми та ускладнення

Грип — гостра вірусна інфекційна хвороба з періодичним епідемічним чи навіть пандемічним поширенням. Хвороба характеризується появою гострого респіраторного синдрому з переважанням трахеобронхіту та вираженою інтоксикацією з гарячкою.

Грип має симптоми, схожі з іншими гострими респіраторними вірусними інфекціями (ГРВІ), але грип за своїми наслідками є набагато небезпечним аніж інші ГРВІ. Тому перші ж ознаки ураження респіраторної системи вимагають особливої уваги через те, що потрібно виявити саме грип.

Найчастішим ускладненням грипу є геморагічний набряк легень, набряк-набухання головного мозку, які можуть за декілька годин чи днів призвести до смерті хворого. Серцева недостатність також нерідко розвивається внаслідок грипу, часто погіршуючи перебіг фонових серцевих хвороб. Нерідкими ускладненнями є приєднання бактеріальної інфекції у вигляді бронхіту або пневмонії.

Вінницька область, нагадаємо, отримала писячу флаконів вакцини від COVID-19 Janssen (Jcovden) в якості гуманітарної допомоги. Вакцина надійшла від Центру громадського здоров'я Міністерства охорони здоров'я України. 

 

Читайте також:

Наша область отримала понад 4 тисячі доз вакцини від дифтерії, кашлюку, правця, гемофільної інфекції

Безкоштовні тест-смужки для козятинчан, які хворіють на діабет. Як отримати?

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up