«Не можемо звертатися до поліції, коли на дорозі лежить чийсь собака»

«Не можемо звертатися до поліції, коли на дорозі лежить чийсь собака»
  • Ми вже повідомляли про випадки нападу собак біля ліцею №5. Ще не зійшли синяки на тілі учениці ліцею, як собака покусав п’ятикласника цього ж навчального закладу. 
  • Як і минулого разу ми отримали повідомлення від перехожих, що проживають на вулиці Шкільній (колишня назва ватутіна). Козятинчани розповіли, що два тижні тому собака, який лежить біля воріт будинку №2 вулиці Шкільної, покусав дитину.

Після інциденту на прохання батьків за собакою потрібно було спостерігати 2 тижні. Тому в цей час ніхто нікуди не звертався. Два тижні пройшло і собака продовжив нападати майже на кожного перехожого і найважче було відбитися від незавидного, але агресивного пса мамам з дитячими візочками.

— От вирішили порадитися з пресою, куди нам звернутися за допомогою, — кажуть мешканці Шкільної. — Говорили з господарем собаки, а він каже: це собака не мій, якщо він вам заважає — то кудись його вивезіть.

Ми звернулися у ліцей, аби дізнатися думку адміністрації у цій ситуації.

Відео дня

— Ми не можемо кудись звертатися із заявою, що на вулиці лежить якийсь собака. На  території школи собак немає, а коли якийсь випадково забігає, то персонал школи виганяє його з території, — відповіли в ліцеї. 

За фактом нападу тварини на людину до правоохоронних органів повинні звертатися потерпілі, а оскільки потерпілий — дитина, то заяву мали б написати його батьки.

Батько ліцеїста підтвердив, що їхнього сина покусав собака недалеко від школи.

— Михайлу місце на тілі від собачих укусів у школі обробили і відпустили додому. Вдома йому обробляли рани перекисом водню. За собакою спостерігали 14 днів. Ми досі не знаємо, чий це в дійсності собака. До одного сусіда звертаємося, щоб прив’язав собаку, він каже: пес не мій. Звертаємося до іншого, той також не визнає себе господарем агресивного пса. Так бути не може, якщо сусіди не можуть розібратися, чий це собака — то по-сусідськи воно якось недобре, але ми мусимо звернутися до правоохоронних органів і колективну заяву я підпишу, — сказав батько підлітка.

Пес не дає проходу багатьом школярам. Бабуся п’ятикласника Костянтина розповіла, що не було жодного разу, щоб внук пішов до школи і його не обгавкав той собака.

— Ми живемо за 100 метрів від школи, а мій онук обходить того собаку іншою вулицею, долаючи більше пів кілометра зайвого шляху, — розповідає пані Галина.

Пані Юля до магазину йшла з дитячим візочком. Як в одну, так і в іншу сторону вона ледве відбилася від собаки, в якому на вигляд кілограмів 10 ваги.

Ми хотіли познайомитися із зубастим середняком поближче, та він якимось собачим інстинктом відчув, що з пресою краще не сваритися. Коли підійшли до нього зовсім близько, то він заліз під автівку і там чутно сопів.

Дав він про себе знати, коли помітив з-під машини конкурента, вірніше конкурентку, собаку на кличку Принцеса. Принцеса мала господаря та так в її долі сталося, що стала безпритульною. Бабуся Люся каже: «Я її люблю тому, що вона дуже розумна, підкомлюю я і один чоловік привозить їй їсти». 

Коли ми Принцесі дали їсти, з-під автівки таки вискочив зубастик і став боронити територію, яку вважає своєю. Але побачивши фотоапарат, відступив.

У Принцеси мають скоро з’явитися собачата, бабуся Люся бідкається, що не прокормить її з виводком. 

— Я їй таблетки давала, щоб вона не гуляла, та не допомогло. Вона така розумна, може б її хтось додому забрав, собака дуже хороша, — сказала пенсіонерка, але це вже тема зовсім іншої історії.    

.   















 

 

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (3)
  • Ivan Volodumurovich

    Це дика собака,  зграї яких на вулицях розводять хворі на голову жінки. Через прийнятий ВР копії ка#ап$кого закону, яким дозволили знаходження  зграй диких собак на вулицях міст та селищ , неможливо  щось зробити. В ка#апії, після багатьох випадків смертей дітей від зграй диких собак( дітей в білий день просто їли дикі собаки на вулицях міст) почали щось здогадуватись, але а Україні  300колоборанти за російкі кошти, і далі всім втирають, що зграї помийних собак небезпечні.
  • Галина Трушевская

    Це не одинокий випадок, розвелося собак і є такі хозяї ,що випускають на вулицю і вони кидаюця на людей, дітей! Чому влада не приймає рішень цієї проблеми?

    Ivan Volodumurovich reply Галина Трушевская

    Галина Трушевская тому що  300колоборанти  протягнули у ВР копію ка#апsького закону,  яким життя Українських  дітей поклали на щабель  нище за помийних собак.

keyboard_arrow_up