Не об'їдайтесь!

Не об'їдайтесь!

Щоб не зіпсувати собі свята тяжкістю у шлунку, варто дотримуватися простих правил

1. Не сідайте за стіл з пустим шлунком, краще за півгодини до застілля з’їсти яблуко, тоді ви трохи “переб’єте апетит”.

2. Якщо є така можливість, вибирайте місце ближче до салатів і легких закусок і починайте трапезу саме з них, а вже потім переходьте до калорійних основних страв.

3. Не поєднуйте непоєднувані страви.

Відео дня

4. Не поспішайте, їжте повільно. По-перше, ви ж прийшли на свято поспілкуватися з друзями, гарно провести час, а не їсти. По-друге, шлунку потрібен час, щоб зрозуміти, що він уже наситився. Це правило дозволить вам не з’їсти зайвого.

5. Не зловживайте алкогольними напоями. Це просто не позначиться гарно на вашому здоров’ї, до того ж алкоголь розпалює апетит, і ви втрачаєте пильність по відношенню до їжі.

Іноді встояти перед спокусою ну просто неможливо.

Якщо ви все-таки переїли і відчуваєте тяжкість, то є декілька порад:

1. Прогуляйтесь на свіжому повітрі, замість того, щоб лягти полежати. Це допоможе легше засвоїти їжу.

2. Випийте м’ятний чай. Також дієтологи рекомендують зробити декілька ковтків лимонного соку – чистого або розведеного водою.

3. Пожуйте жувальну гумку. Нехай говорять, що це не дуже корисно, але вона допоможе виділенню шлункового соку, необхідного для того, щоб їжа швидше перетравилась.

4. Іноді справитися з переїданням без лікарських засобів проблематично. Найбезпечніший і найвідоміший засіб, який може допомогти – активоване вугілля!

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
09:48 Махнівчанка виграла європейський грант на розвиток молоді 08:45 Команда з міні-футболу училища брала участь в зональному етапі обласного чемпіонату 05:36 У Євгенія Пруса все мало бути попереду, якби не війна 18:12 Благодійники з США передали медичне обладнання та ліки до лікарень Козятина Від читача 18:11 Щодо зборів ГО "Джерело" 17:12 Лісгосп передав 40 лип та 100 хвойних дерев для Козятина photo_camera 17:06 Пожежі в екосистемі: за добу вогонь опалив 13 гектар землі 16:40 На Вінниччині знову знайшли уламки ворожого дрона photo_camera 14:13 Цього місяця у нашому районі відкриють рекрутинговий центр play_circle_filled 12:00 Двометрова ростова мотанка прикрасила площу 11:09 На Козятинщину насувається гроза та шквальний вітер до 20 м/с 10:29 Відро пива і накрита «поляна»: разом з поліцією перевірили улюблені місця відпочинку молоді photo_camera 10:22 Сотні обстріляних населених пунктів та 54 бойових зіткнень на фронті: про 781 день війни
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up