Нюанси відновного лікування

Нюанси відновного лікування

Ексклюзивне інтерв’ю із Олександром Євтушком

Головний лікар КУ “Козятинська лікарня відновного лікування” Олександр Євтушок згодився відповісти на запитання читачів “RIA-Козятин” відносно медичного закладу, який він очолює.

— Яким наказом регламентується робота лікарні?

— Робота, тобто діяльність Козятинської лікарні відновного лікування, регламентується виключно статутом та правилами внутрішнього трудового розпорядку. Порядок скерувань пацієнтів визначений Наказом Департаменту ОЗ Вінницької ОДА, в якому чітко визначений порядок направлень та перелік захворювань, якими повинна займатись установа.

Відео дня

— Ваше бачення щодо реформування медицини Козятинщини.

— Реформування медицини Козятинщини буде визначатись часом, який певною мірою все розставляє на свої місця, чи то колективи, чи то майнові комплекси. На мою думку, про щось говорити у визначальному варіанті ще завчасно, проте хочеться вірити, що дії наших можновладців будуть виважені та послідовні.

— Яка співпраця із ЦРЛ, первинною медициною?

— Стосовно співпраці з Козятинською ЦРЛ та первинною ланкою є послідовною та позитивною. Ми маємо чіткий механізм взаємовідносин, який працює на користь громаді нашого міста, району, а також іншим категоріям громадян, які звертаються за допомогою з інших районів Вінницької області.

— Чи є потужності: кадровий потенціал у лікарні?

— Звичайно, є кадровий потенціал у нашої лікарні. Це стосується як лікарів, так і середнього медичного персоналу. Якщо у когось виникає частка сумніву стосовно сказаного, додам лише те, що ми працюємо не перший день і навіть місяць, всупереч деяким прогнозам. Крапки у цьому розставить пацієнт, якого не обдуриш, а час підведе підсумок.

— Які хвороби лікують, і як повинен хворий бути направлений?

— Стосовно переліку захворювань, які підпадають під визначену діяльність ЛВЛ – це хвороби терапевтичного та неврологічного напрямку, крім гострих та невідкладних станів. Крім того, це певна категорія травматологічних хворих, а також хворі, які мають наслідки цукрового діабету. Також, на базі ЛВЛ мають змогу оздоровитись учасники бойових дій в зоні АТО. Простіше кажучи, Козятинська лікарня відновного лікування надає допомогу відновного (реабілітаційного) характеру після перенесених гострих станів зі стійким наслідками порушень нормальної  діяльності органів та систем. Направляються хворі за направленнями встановленого зразка, які можуть отримати у сімейного лікаря за місцем проживання.

— Як працює лікарня, у порівнянні із лікарнею у Жмеринці?

— Стосовно порівняльної характеристики роботи Жмеринської ЛВЛ – нічого не можу сказати за браком інформації. Додам лише, що у кожної установи вистачає роботи, тим більше, що відсутній перехрест скерувань пацієнтів.

— Чи достатньо медичного устаткування, медобладнання?

— Звичайно, що у повному об′ємі обладнання не вистачає, на то є чітке пояснення, де коментарі я залишу при собі. Проте не все так погано, як може  здаватись на перший погляд. Ми маємо більше половини необхідної апаратури, яка залишилась нам у спадок від залізничної лікарні, яка використовується на повну потужність. Дещо ми придбали і не зупиняємось на тому. Хочу зазначити дуже важливий момент, який є визначальним у використанні будь-якого обладнання – це робота працівників лікарні, безпосередньо колективу фізіотерапевтичного відділення на чолі із завідувачем Григоруком  Г. М., які кожним своїм рухом зацікавлені у збереженні та нормальній роботі обладнання на користь наших пацієнтів.

— Є наказ Департаменту охорони здоров'я, в якому чітко розписано порядок відбору пацієнтів, чи всіх хворих може взяти ваша лікарня? В тому числі, лежачих хворих, які потребують цілодобового лікарського догляду.

— Такий наказ існує за № 708, від 29.06.2017 року, з яким кожен бажаючий може мати змогу ретельно ознайомитись на сайті нашого профільного керівництва, яким є Департамент охорони здоров′я Вінницької ОДА.

 

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
19:34 Загинув при виконанні бойового завдання. Минає річниця, як ми втратили Героя Богдана Жмуцького 18:05 У Залізничному біля трансформатора знайшли гранату. Вона виявилася іграшковою 16:00 «За що сваритися, що селянина нагнули?» 15:40 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) Від читача 18:11 Щодо зборів ГО "Джерело" 15:16 Сорок хвилин розглядали одне питання, а тоді зі скандалом розійшлися 14:53 «Поки у дітей весняні канікули і вони кайфують, вчителі дружно працюють по благоустрою селища» play_circle_filled 14:00 Як сортувати пластик правильно — розповідає експертка 13:08 З Меморіального комплексу у Козятині викрали поминальну лампадку. Злодія впіймали 12:00 Постраждали всі блоки на Ладижинській ТЕС: повідомили наслідки ракетної атаки 22 березня 11:10 Сьогодні в області через сильний вітер підвищений рівень небезпеки. Буде сухо та сонячно 10:15 Не вистачає кілька тисяч гривень на комплекти одягу-трансформера для поранених photo_camera 09:08 Глуховецький ліс повертають у власність Вінницької обласної Ради 08:37 «Тарифи в дію ще не ввели. Та розрахунок поданий на затвердження в ЖКГ»
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up