Обережно, на стадіоні ростуть отруйні рослини

Обережно, на стадіоні ростуть отруйні рослини
  • Днями під час прогулянки у зоні відпочинку на Водокачці помітили дуже цікаву рослину. Широке листя, як у кабачка, красиві білі квіти й зелений плід.
  • Здалеку здалося, що це огірок, що дикуном росте собі обабіч стежки. Коли ж підійшли ближче і добряче роздивилися, зрозуміли, що це не огірок посіявся на стадіоні, а щось зовсім інше.

Зелений плід цієї рослини за формою трохи скидається на ківі і має чималі колючки, наче кактус. Ми зробили декілька світлин і пішли далі, мізкуючи над тим, що це таке.

Виявилося, що це дурман — одна з найотруйніших рослин. При чому отруйні усі її частини — і стебло, і квіти, і листя, і плід. А найбільше токсичних речовин міститься у корінні. Тому до дурману не можна торкатися голими руками, інакше можна отруїтися. І, якщо вірити Вікіпедії, симптоми інтоксикації можуть тривати до декількох діб. Дурман може викликали пришвидшене серцебиття, сухість у роті, нудоту, судоми, порушення чи втрату зору і навіть галюцинації. Тож прогулюючись на стадіоні, будьте обережні. І якщо побачите дурман, не торкайтеся його руками.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (2)
  • Татьяна Пашковская

    Дурман
  • Светлана Лещук

    В дитинстві ним гралася

keyboard_arrow_up