Одна надія на депутата ВР

Одна надія на депутата ВР

На гарячу лінію газети “RІА-Козятин” звернулися жителі нашого міста, які хворіють на гіпертонію.

Вони повідомили, що урядова програма “Безкоштовні ліки” діє тільки на рівні району. Мешканцям міста аптеки, які є учасниками урядової програми (Склярова і Фурмана), безкоштовно ліки не відпускають.

Люди хотіли звернутися до народного депутата Петра Юрчишина, щоб той втрутився в ситуацію. Але дарма. На приймальні табличка немає, ні розпорядку дня, ні дати прийому громадян.

Стосовно безкоштовних ліків для гіпертоніків коментар газеті “RIA-Козятин” дала головний лікар Козятинського міського центру первинної медико-санітарної допомоги Юлія Радогощина.

Відео дня

— Наш центр працює з 2-го квітня поточного року. У медичному закладі на сьогоднішній день працює 14 сімейних лікарів, що є найкращою укомплектацією медичними працівниками у Вінницькій області. На програму “Безкоштовні ліки” (урядовий проект) кошти повинні надходити з бюджету держави. На поточний рік на Козятинський район перераховано 1 млн 662 тис. грн (один мільйон шістсот шістдесят дві тисячі гривень). Кількість мешканців міста складає більше третини від населення Козятинського району (24800). Тобто на місто на програму “Безкоштовні ліки” мало бути виділено 600 тисяч гривень. На 2018 рік нам перераховано 122 тисячі гривень. Що складає 15 тисяч гривень на місяць  при потребі 45-50 тисяч. Центр первинної медико-санітарної допомоги неодноразово звертався в департамент охорони здоров’я у Вінницькій області щодо перерозподілу коштів між містом та районом. Для зниження градусу напруги в суспільстві серед жителів міста, в очікуванні реакції з департаменту, керівництво лікарні досягло домовленості з аптеками Склярова та Фурмана. Вони пішли назустріч та надавали необхідні ліки гіпертонікам міста в борг (який на сьогодні складає 80 тисяч гривень). Прерозподіл коштів не відбувався, тому аптеки тимчасово припинили видачу препаратів за даною програмою. Гроші на “Безкоштовні ліки” є — тільки вони потребують справедливого розподілу. Керівництво лікарні звернулося до міського голови Олександра Пузиря з проханням посприяти у виділенні коштів з міського бюджету. На жаль, вирішити це питання на місцевому рівні неможливо, оскільки це є державна програма. Рішення — за департаментом охорони здоров’я.

Залишається надіятись, що колись програма “Безкоштовні ліки” в місті Козятині таки запрацює. А що робити гіпертонікам зараз? Хворі на гіпертонію, це, як правило, люди пенсійного віку з мізерними пенсіями та високими тарифами на комунальні послуги.

Можна апелювати до департаменту охорони здоров’я чи до місцевої влади. Тільки й вони в деякій мірі стали заручниками ситуації. Центральна влада замість того, щоб дати нужденним живі гроші на придбання ліків, дає людям подачку у вигляді безкоштовних ліків чи субсидії.

Щодо громадської приймальні народного депутата Юрчишина, то вивіски з графіком роботи там дійсно немає. Як повідомила помічник народного депутата Лілія Крилова, вивіска була та її здерли чи взяли на пам’ять люди, “які не думають. що роблять”. За її словами, нова вивіска і графік роботи приймальні депутата зараз в процесі виготовлення. Вона пообіцяла переповісти народному депутату про проблеми козятинських гіпертоніків. Зважаючи на його дружбу з районним керівництвом, може вплине на райраду і вона віддасть належні гроші хворим міста.

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (1)
  • Олег Береза

    Разом пропивають районний бюджет ,вішають один одному медальки чиновники району безкоштовно лікуються в нього в санаторії, Це так сказала Крилова ,щоб підняти примочаний авторитет депутатика! Мол -домовляться ! Бачте,який я!Виберіть ще разочок! А в  тих безкоштовних пігулках -крейда! Діючої речовини мінімально ! Ніякої користі!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
20:50 Чи змінювалася радіоактивність повітря, коли йшов «жовтий» дощ? 19:25 Смертельна ДТП у Нападівці: під колесами ГАЗу загинув 58-річний чоловік 17:15 Козятинчан запрошують на турнір дружин юних рятувальників-пожежних 15:23 Що вирішив Верховний суд у справі з ремонтом на Куликівського Від читача 16:59 Проект з кібербезпеки BRAMA запустили в Україні 15:16 Козятинська ЦРЛ отримала від МОЗ нові генератори 14:28 У Козятині визначили переможців І етапу дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» photo_camera 13:09 Минає два роки, як ворожа ракета вбила козятинського залізничника В'ячеслава Франчука 10:28 Синоптики попереджають про грозу 09:35 Де купити сумку та взуття в Козятині? Огляд кращих магазинів (партнерський проєкт) 08:12 Сьогодні може бути гучно — підриватимуть кар'єр 06:17 У гімназії № 9 пам’ятають загиблих воїнів і дякують живим
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up