Особливості козятинської медицини

Особливості козятинської медицини

Ми по різному сприймаємо ставлення медичних працівників до себе. Думаю, що в кожного з нас є як приємні спогади про людей в білих халатах, так і не зовсім. Тож розповім лише про три епізоди, які трапилися з мешканцями нашого міста і району  минулого місяця і минулого тижня.

 

Епізод перший

У одному з сіл нашого району живе пенсіонер, який весь свій робочий стаж набув на залізниці. Коли працював на підприємстві, проходив періодичну комісію на знак придатності до даної професії. Кожен раз під час перекомісії заходив до свого дільничного терапевта. Та й не відомо, скільки разів ці двоє зустрічалися в кабінеті лікаря до виходу залізничника на пенсію.

І от в колишнього залізничника трапилась біда. Він став погано бачити. Лікарі порадили робити операцію, тому що зір у нього упав до 10% на обидва ока. Перед такою процедурою потрібно пройти комісію. І от Петро Миколайович (так звуть колишнього залізничника) в кабінеті знайомого терапевта. Та вона відповіла йому: “Ми з села, в якому ви проживаєте, не приймаємо”.

Відео дня

Пан Петро пройшов комісію і зір у нього на одне око 100%. Ще попереду операція на другому оці. І все в нього буде добре. Тільки, як його зустріла знайома “гіпократка” на прийомі хворих, пам’ятатиме ще довго.

За коментарем ми звернулися в Козятинський медичний центр медико-санітарної допомоги. Головний лікар Олег Міклуха саме закривав свій кабінет і порекомендував журналісту газети “RIA-Козятин звернутися до його заступника Валентини Лобченко. Але марно, її не застали. Та допоміг розібратися в ситуації чоловік, який відрекомедувався програмістом центру. Він повідомив, що село, в якому проживає колишній залізничник, відноситься до Білопільської територіальної громади. Тому йому й відмовили. За територіальними громадами може й так. Не вина лікарів, що за них все зверху вирішили. Тільки по совісті воно якось не вписується. А, може, все набагато простіше, щоб на чомусь заробити, потрібно щось комусь заборонити.

 

Епізод другий

Минулого тижня, а саме 25 серпня, на одній із вулиць міста трапився прикрий випадок. Стало зле жінці після прийому у знахарки. Викликали карету швидкої. Вона приїхала дуже швидко. І з виду — техніка сучасності. На місці медики в червоних комбінезонах надали постраждалій першу медичну допомогу і доставила її в прийомне відділення колишньої залізничної лікарні. Прийде час і жінка одужає. Та залишиться в її пам’яті спогади про людей, які опинилися з момент скрути поруч. Цей епізод заслуговує на повагу.

 

Епізод третій

Є випадки, коли карета швидкої нагадує якусь розвалюху з ношами для лежання на підлозі. Поки в такій швидкій важких хворих довозять до прийомного відділення, їм, як правило, стає гірше. За коментарем ми звернулися в Козятинську станцію екстреної допомоги. Фельдшер швидкої допомоги Олена Волкова повідомила, що в автопарку перебуває п’ять автівок. Два “пежо” і три старих “уази”. Останнім по сорок років.

— На підлозі ноші з хворим не стоять, в них просто така низька посадка, що здається, ніби ноші стоять на підлозі, — каже пані Олена. — По можливості ми стараємося на виклики відправляти тільки нові машини та коли багато викликів, застосовуємо на лінію і “уази”.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (1)
  • Elena Romanyuk

    По перше не комбінезон а костюм,по друге нема машин на швидкій яким по сорок років(це обсурд,подумайте самі),а по третє на який виклик яка поїде машина диспечер не вибирає,да на Самгородецькій дільниці машина старенька,обіцяє пан Оркуша разом із Самгородецькій депутатами уже 3 роки дати новеньку ,але певно їх не цікавить життя та здоров'я людей.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
19:16 Військові, які розстріляли поліцейських на Вінниччині, перевозили 100 гранат та 25 тисяч патронів play_circle_filled 17:25 Під час бою отримав поранення несумісне з життям: минає рік, як загинув Герой Владислав Сохинчук 15:35 «Нехай наші «пташки» допоможуть ефективніше нищити ворога на Донецькому напрямку» 14:13 Знову дощі та сильний вітер: завтра Україну накриє активний циклон із півдня play_circle_filled Від читача 13:44 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 12:55 Козятинчанам безкоштовно обмінювали поліетиленові пакети на модні «екоторбинки» play_circle_filled 11:19 Дошку пам’яті загиблих Героїв будуть добудовувати 10:14 На Козятинщині зростає захворюваність на кашлюк. Вже захворіло сім дітей 10:05 Робота у Козятині: свіжі вакансії від козятинських компаній 09:44 Створили цех запаювання продуктових пакетів, копіюючи технології з інтернету 09:20 Козятинська ЦРЛ отримала дві тонни допомоги. Це крупи, борошно, олія для харчоблоку 07:56 Вітер повалив дерева. В Козятинській громаді теж photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up