Подорожчали деякі послуги Міської лікарні

Подорожчали деякі послуги Міської лікарні
Фото з архівів газети
  • Через зростання інфляції піднімається вартість не лише курячих яєць і олії в магазинах і на ринках міста.
  • Черга дійшла і до медичних послуг, які надає міська лікарня.
  • Ми проаналізували тарифи, затверджені виконкомом, і дізналися, які процедури, аналізи та огляди значно подорожчали, а за що будемо платити на рівні з минулим роком.

Вже рік медичні заклади, які підписали договори з Національною службою здоров’я, фінансуються напряму з НСЗУ. Проте деякі послуги у лікарнях можуть бути платними. Наприклад, якщо послуга не входить у пакет договору з НСЗУ, чи якщо пацієнт звертається до медзакладу без направлення від сімейного лікаря.

Для нашої міської лікарні затвердили нові тарифи на платні послуги. Розповідаємо, як змінилися ціни.

Медогляди

Почнемо з гарної новини — не всі види послуг подорожчали. Деякі залишились на рівні минулого року. Серед них — медогляд для водіїв та для отримання дозволу на носіння зброї.

Відео дня

Пройти медогляд для водія коштуватиме загалом 333 гривні 80 копійок. Сюди входить огляд п’яти спеціалістів, аналізи, обстеження зору, ЕКГ та визначення групи крові й резус-фактору. Якщо без останнього пункту, то буде дешевше на 18 гривень 10 копійок.

Вартість медогляду для отримання дозволу на носіння зброї загалом коштуватиме 362 гривні 90 копійок. Сюди входить огляд у п’яти лікарів, аналізи, обстеження зору, ЕКГ та проведення заключного медичного огляду головою комісії.

Ціни на обстеження та аналізи при проходженні медогляду на роботу теж залишилися на рівні минулого року.

Тест на коронавірус

Дещо подорожчали майже всі види аналізів для тих пацієнтів, які не мають направлення від сімейного лікаря. Проте для більшості з них ціни, у порівнянні з минулим роком, піднялися менше, ніж на гривню.

Та є й такі, які подорожчали дещо більше. До прикладу, аналіз харкотиння, який цьогоріч коштуватиме 63,40, а минулого року був 55,30 гривні. Чи загальний аналіз калу, який тепер коштує 62,60, тоді як торік ціна була нижчою на 8 гривень.

Натомість ціни на деякі аналізи не змінилися. До прикладу, визначення групи крові та резус-фактору, як і торік, коштує 26 гривень. Чи аналіз крові з вени. Він коштує 32,20 гривні. Або тест на визначення маркерів гепатиту, ВІЛ та онкомаркерів, ціна на який становить 22,40 гривні.

У міській лікарні роблять також аналізи на коронавірус. Проте не ПЛР, який дозволяє виявити хворобу, а ІФА-тест, який показує, чи є у вашій крові антитіла до COVID-19.

Якщо хочете перевіритися, чи маєте імунітет до коронавірусу, і не маєте при цьому направлення від сімейного лікаря, доведеться заплатити 117 гривень 10 копійок.

Прийом у лікаря

Огляд у спеціалістів, якщо звертаєтеся без направлення сімейного лікаря, здебільшого не подорожчав. Окрім деяких лікарів.

До прикладу, за консультацію гінеколога тепер треба буде платити 69,10 гривні. Це дорожче, ніж торік, на 3,50. Прийом у ендокринолога подорожчав майже на 10 гривень і тепер коштує 25,30. За консультацію кардіолога треба буде заплатити 40,10 гривні, хоча у порівнянні з минулорічними цінами подорожчання не велике — всього на гривню. А от огляд у фтизіатра подорожчав майже на 9 гривень і нині коштує 29,60.

Консультація решти спеціалістів коштує так само, як і торік.

УЗД

Більшість видів ультразвукового дослідження не подорожчали. Проте на деякі ціна трохи змінилася. Комплексне дослідження печінки, жовчного міхура, жовчних проток, підшлункової залози і селезінки здорожчало на 1,50 і тепер коштує 135,50 гривні. Те ж саме стосується комплексного УЗД нирок, надниркової залози, сечового міхура з визначенням залишкової сечі і передміхурової залози. Воно коштує 135,50 гривні, на 2,20 дорожче, ніж торік.

УЗД матки при вагітності і обстеження стану плоду теж дещо здорожчало. Нині це дослідження коштує 151,30, що майже на дві гривні більше. Ультразвук молочних залоз тепер коштує 105 гривень. Це дорожче, ніж торік, на 1,40.

Нагадаємо, платити за УЗД доведеться тоді, коли ви йдете його робити без направлення сімейного лікаря.

В рази дорожче

Натомість на деякі послуги, якщо звертаєтеся без направлення, ціна зросла неабияк. До прикладу, дослідження гостроти зору подорожчало майже вдвічі і тепер коштує 14,40. Тоді як минулорічна ціна — 8,20 гривні. Так само майже вдвічі дорожче коштує виміряти очний тиск. Ціна на цю процедуру — 12 гривень, а минулого року було 7.

Визначення кольоровідчуття зору зросло втричі в ціні і тепер коштує 16,70 гривні. А вартість дослідження вестибулярного апарату підскочила більше, ніж в чотири рази, і нині становить 25,70 гривні.

Ціни на релакс

Дещо здорожчали усі види масажів, здебільшого на 40–50 копійок. Найдорожчий із цього переліку — сегментарний масаж шийно-грудного відділу хребта. Він коштує 49,60 гривні. Тоді як торік був лише на 80 копійок дешевший.

Натомість масаж задньої поверхні шиї, спини та попереково-крижової ділянки здорожчав більше, ніж на 10 гривень і нині коштує 43 гривні.

А от ціни на процедури на кшталт ароматичних ванн, інгаляцію чи електрофорез залишилися на рівні з минулим роком.

Натомість пресотерапія подорожчала майже у 3,5 рази. Нині ця процедура коштує 128,60, тоді як торік — 37 гривень.

Усі тарифи можна переглянути у документі, опублікованому на сайті Козятинської міської ради.

 

Читайте також:

Амбулаторія районної сімейної медицини переїде з Козятина?

У кого більше: ТОП-5 сімейних лікарів за кількістю пацієнтів

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
20:50 Чи змінювалася радіоактивність повітря, коли йшов «жовтий» дощ? 19:25 Смертельна ДТП у Нападівці: під колесами ГАЗу загинув 58-річний чоловік 17:15 Козятинчан запрошують на турнір дружин юних рятувальників-пожежних 15:23 Що вирішив Верховний суд у справі з ремонтом на Куликівського Від читача 16:59 Проект з кібербезпеки BRAMA запустили в Україні 15:16 Козятинська ЦРЛ отримала від МОЗ нові генератори 14:28 У Козятині визначили переможців І етапу дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» photo_camera 13:09 Минає два роки, як ворожа ракета вбила козятинського залізничника В'ячеслава Франчука 10:28 Синоптики попереджають про грозу 09:35 Де купити сумку та взуття в Козятині? Огляд кращих магазинів (партнерський проєкт) 08:12 Сьогодні може бути гучно — підриватимуть кар'єр 06:17 У гімназії № 9 пам’ятають загиблих воїнів і дякують живим
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up