Районну сімейну медицину передали Самгородку

Районну сімейну медицину передали Самгородку
Центр первинної медико-санітарної допомоги тепер уже Самгородоцької сільради розташований у корпусі поліклініки Козятинської ЦРЛ
  • Районний медичний центр первинної медико-санітарної допомоги передали Самгородоцькій громаді.
  • Чи будуть тепер сімейні лікарі центру обслуговувати козятинчан?

Ще до старту медичної реформи, коли почали запускати систему із сімейними лікарями, у Козятині вже був центр надання первинної медико-санітарної допомоги (ПМСД). Він належав районній раді. Спершу це була комунальна організація, потім стала комунальною установою.

У 2017-му до районної «первинки» додалася ще й міська. Саме тоді утворили ще один центр первинної медико-санітарної допомоги, що належить міській раді.

Відтак у Козятині від початку запровадження медичної реформи працювало дві «первинки» і козятинчани могли підписувати декларації як із сімейними лікарями міського центру, так і районного.

Відео дня

Міський центр ПМСД за три роки свого існування кілька разів змінив директорів. Натомість в історії районного центру ПМСД змін було значно більше. Його не раз перейменовували: спершу — організація, потім — установа, згодом — комунальне підприємство. Він неодноразово міняв місце реєстрації, бо спершу був зареєстрований у Козятині на вулиці Незалежності (колишня Червоноармійська) в приміщенні стоматцентру. У 2018 році місцем реєстрації стала Махнівка, де й була «прописана» районна «первинка» до червня 2020 року. Поки її не зареєстрували у Самгородку.

Попри те, що центр змінив «прописку» спершу на Махнівську, потім на Самгородоцьку, фактичне його місце розташування за весь цей час так і не змінилося. Адже районна «первинка» як була у Козятині, так тут і залишалася.

Та вже наприкінці листопада цього року змінилося не лише місце реєстрації, а й сам власник. Тепер районна «первинка» належить Самгородоцькій сільській раді. Пояснимо, як так сталося, що районна сімейна медицина опинилася у власності громади Самгородка.

Ви вже знаєте, що Козятинський район ліквідували і тепер місто та всі села Козятинщини відносяться до новоствореного Хмільницького району. Саме тому на цих виборах, які відбулися 25 жовтня, ми обирали депутатів до Хмільницької районної ради. Попри фактичну ліквідацію району Козятинська райрада продовжувала працювати, адже новообрані депутати Хмільницької районної ради восьмого скликання приступили до роботи лише два тижні тому — у п’ятницю, 27 листопада.

На останній 40 сесії, яка відбулася 18 листопада 2020 року, Козятинська районна рада прийняла ряд рішень про передачу майна спільної комунальної власності. Одне з таких рішень стосувалося саме районного центру надання первинної медико-санітарної допомоги. Згідно з текстом документу, райрада вийшла зі складу засновників районної «первинки» і передала майно Самгородоцькій сільській раді. Тож відтепер це — центр надання первинної медико-санітарної допомоги Самгородоцької сільської ради.

►Табличку ще не поміняли

Виникає логічне запитання — якщо районний центр ПМСД тепер належить Самгородоцькій сільській раді, чи буде він обслуговувати мешканців Козятинської міської громади, бо чимало козятинчан мають декларації, підписані саме з сімейними лікарями районної «первинки». Ми зателефонували до центру надання первинної медико-санітарної допомоги Самгородоцької сільради і запитали це.

— Ми всіх обслуговуємо, хто заключав декларацію з нашими сімейними лікарями, — сказали нам у центрі ПМСД.

Тож якщо ви мешкаєте у Козятині і підписали декларацію із сімейним лікарем колишньої районної «первинки», хвилюватися не варто. Ваш сімейний лікар буде вас лікувати попри те, що власником центру первинної медико-санітарної допомоги тепер є Самгородоцька сільська рада.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (10)
  • Alexs Tkachuk

    Вибрали некомпетентних людей( бізнесмени повинні займатися бізнесом) при владі повинні бути люди з принципами і фаховою гуманітарною освітою, а не рибалки і ФОПИ. Міні дипломи на сало не рахуються
  • Тетяна Уманець

    Якщо житель міста підписав декларацію з лікарем медичного центру Самгородоцької сільської ради і користується пільгою на лікарські засоби по постанові 1301 чи 1302, то кошти на це даватиме Самгородоцька сільська рада чи Козятинська міська рада?
  • Наталия Тихончук

    Короче просрали все п..

    Алуська Мартовицька Павлюк reply Наталия Тихончук

    Наталия Тихончук 💯
  • Вадим Лопушан

    Що тут скажеш? Недолугі   ,,беззубі,,  місцеві органи влади  дозволяли і надалі
    дозволяють поетапно відрізати ласі шматки  Козятинщини. Це і є ніщо інше, як перерозподіл адміністративних важелів  з метою  керування потоками грошей на свій власний (читай користливий) розсуд. Ну, що являє собою той Хмільник в порівнянні з Козятином!?!?!?. Ну ж, село-селом,  санаторій та  база відпочинку - раз- два і ,,обчелся,,., а Козятин все-таки ж місто з розвинутою інфраструктурою,  гарним  географічним розташуванням, прекрасною логістикою сполучень, і тим не менше, керують то звідки? Виявляється з богом забутого  Хмільника. Це якась нісенітниця і несправедливість,  створена силою грошей. Вона не має нічого логічного ,  і  повинна бути виправлена як найскоріше. А стосовно лікарів - вони точно як риби - мовчать. Та розгорніть Ви якусь публічну дискусію, це допоможе сформулювати  суспільну думку проти якої ніякий розумний багатий поважаючий себе нардеп не ВИСТУПИТЬ. А молчание - знак согласия....
    Посилання на джерело: https://kazatin.com/Zdorovya/rayonnu-simeynu-meditsinu-peredali-samgorodku-11176930.html?utm_source=gravitec&utm_medium=push&utm_campaign=
    Посилання на джерело: https://kazatin.com/Zdorovya/rayonnu-simeynu-meditsinu-peredali-samgorodku-11176930.html?utm_source=gravitec&utm_medium=push&utm_campaign

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
19:34 Загинув при виконанні бойового завдання. Минає річниця, як ми втратили Героя Богдана Жмуцького 18:05 У Залізничному біля трансформатора знайшли гранату. Вона виявилася іграшковою 16:00 «За що сваритися, що селянина нагнули?» 15:40 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) Від читача 18:11 Щодо зборів ГО "Джерело" 15:16 Сорок хвилин розглядали одне питання, а тоді зі скандалом розійшлися 14:53 «Поки у дітей весняні канікули і вони кайфують, вчителі дружно працюють по благоустрою селища» play_circle_filled 14:00 Як сортувати пластик правильно — розповідає експертка 13:08 З Меморіального комплексу у Козятині викрали поминальну лампадку. Злодія впіймали 12:00 Постраждали всі блоки на Ладижинській ТЕС: повідомили наслідки ракетної атаки 22 березня 11:10 Сьогодні в області через сильний вітер підвищений рівень небезпеки. Буде сухо та сонячно 10:15 Не вистачає кілька тисяч гривень на комплекти одягу-трансформера для поранених photo_camera 09:08 Глуховецький ліс повертають у власність Вінницької обласної Ради 08:37 «Тарифи в дію ще не ввели. Та розрахунок поданий на затвердження в ЖКГ»
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up