Росте поряд і спричиняє опіки на тілі

Росте поряд і спричиняє опіки на тілі

Кожен рік для людей стає небезпечною зустріч з борщівником в період його цвітіння.

Борщівник — це помилка радянських учених, які хотіли виростити дешевий корм для худоби. Та в перший сезон стало відомо, що рослина отруйна. Її можна було викорчувати з корінням, чи засипати вапном та й забути. Але тоді махнули рукою й забули. А зараз ми пожинаємо плоди колишнього господарювання. Тепер борщівник може з’явитися на чиїсь дачі чи на присадибній ділянці. Усі, хто має городи, дачу чи просто любить виїжджати на природу, повинен знати, як лікувати опіки борщівника в домашніх умовах.

Якщо поблизу води немає, то затінком потрібно бігти додому. Головне — не дати сонячним променям потрапити на вражену ділянку тіла. Удома місце опіку промити водою з милом та обробити вражену ділянку дитячою присипкою чи маззю з вмістом цинку. Також при опіках борщівником спеціалісти рекомендують до 48 годин не з’являтися на сонці.

Борщівник, як рослина виглядає досить невинно. Доторкнувшись до нього, все одно що ошпаритись окропом. Однак страшні опіки і біль з’являються тільки на сонці, пам’ятайте про це.

Відео дня

У національному ботанічному саду ця рослина так сподобалась молодій парі, що вони вирішили роздягтися і зайнятися коханням. Азарт і захоплення одне одним коштувало молодятам до року лікування.

Звичайно, не всі борщівники є отруйними. Тільки визначити це може лише фахівець.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (1)
  • Слава Ісусу Христу

    КОМУНЯКИ навезли лиха.. а тепер воно росте!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up