Серця козятинчан перевіряли київські кардіохірурги

Серця козятинчан перевіряли київські кардіохірурги

В останній день січня до Козятинської ЦРЛ  приїжджала бригада кардіохірургів Інституту серця МОЗ України. Майже третина пацієнтів, які прийшли на прийом, у тому числі і діти, мають серйозні кардіосудинні патології, що потребують додаткового обстеження. Виявляли фахівці з Києва і тих, кому вже потрібне оперативне втручання. 

– Виїзні прийоми, у яких беруть участь спеціалісти Інституту серця  – це можливість отримати консультаційно-діагностичну допомогу по місцю проживання, тобто у себе вдома, каже судинний хірург Олексій Поліщук.  – Багато громадян не належним чином відносяться до свого здоров’я. Є категорія людей, які не можуть собі дозволити відвідати київську клініку з метою перевірити роботу серця і кровоносної системи. У нас з кардіологами Козятинської районної лікарні налагоджена співпраця. Вони проводять якісну попередню роботу із формування списку тих пацієнтів, яким у першу чергу потрібна фахова консультація.

За словами Олексія Поліщука раніше фахівці Інституту приїжджали у Козятин двічі на рік. У подальшому планують проводити огляд і консультації козятинчан частіше – три-чотири рази.

– Така поїздка є благодійною. Приїжджаємо до вас не тому, що у вас погані кардіологи, а тому, що коли лікар з столиці – люди  йому довіряють більше. Багато людей живуть, ходять працюють і навіть не підозрюють, що мають патологію. Їх просто щось непокоїть і вони при появі спеціаліста з Києва відважуються на проходження діагностики, – розповідає кардіохірург. – В кого виявляємо патологію –  надаємо безоплатні рекомендації в тому форматі в якому проводили обстеження пацієнта.

Відео дня

За словами кардіохірурга, майже третина пацієнтів, які прийшли на прийом, у тому числі і діти, мають серйозні кардіосудинні патології, що потребують додаткового обстеження.

— Щоб ви могли побажати козятинчанам?

— Профілактика, виявлення недугу на ранній стадії. З повагою відноситись до свого здоров’я. Відмовитись від шкідливих звичок,. не переїдати, не перевтомлювати свій організм, чергувати роботу з відпочинком, – сказав судинний хірург

Проводили прийом пацієнтів і дитячі кардіологи. 

– Ми приїхали задля обстеження дітей із вродженими вадами серця, дітей, яким були виконані операції з приводу вроджених вад серця (для консультації та контролю ефективності лікування), та юних пацієнтів, яким ще не був поставлений діагноз, однак є підозри і скарги, – розповів серцево-судинний лікар-хірург Володимир Вашкеба.

— У яких містах Вінницької області, крім Козятина ви буваєте?

— Тільки в Вінниці. 

— А яка картина дитячої захворюваності в Козятині на фоні України?

— Мені складно сказати, але з тих козятинчан, які приходять на прийом, вона менша – підсумував дитячий кардіохірург.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
19:34 Загинув при виконанні бойового завдання. Минає річниця, як ми втратили Героя Богдана Жмуцького 18:05 У Залізничному біля трансформатора знайшли гранату. Вона виявилася іграшковою 16:00 «За що сваритися, що селянина нагнули?» 15:40 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) Від читача 18:11 Щодо зборів ГО "Джерело" 15:16 Сорок хвилин розглядали одне питання, а тоді зі скандалом розійшлися 14:53 «Поки у дітей весняні канікули і вони кайфують, вчителі дружно працюють по благоустрою селища» play_circle_filled 14:00 Як сортувати пластик правильно — розповідає експертка 13:08 З Меморіального комплексу у Козятині викрали поминальну лампадку. Злодія впіймали 12:00 Постраждали всі блоки на Ладижинській ТЕС: повідомили наслідки ракетної атаки 22 березня 11:10 Сьогодні в області через сильний вітер підвищений рівень небезпеки. Буде сухо та сонячно 10:15 Не вистачає кілька тисяч гривень на комплекти одягу-трансформера для поранених photo_camera 09:08 Глуховецький ліс повертають у власність Вінницької обласної Ради 08:37 «Тарифи в дію ще не ввели. Та розрахунок поданий на затвердження в ЖКГ»
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up