Шість типів головного болю і способи швидко їх позбутись

Шість типів головного болю і способи швидко їх позбутись
  • Напевно, в світі не знайдеться людини, яка не відчула б те, що ми називаємо «голова розколюється». В одних випадках цю проблему можна вирішити самостійно, в інших варто негайно відправитися до лікаря.
  • Щоб прийняти правильне рішення, 20minut.ua разом з клінікою «Альтамедика» зібрали для вас докладну інструкцію про те, як визначити який тип головного болю турбує, знайти причину і полегшити стан.

 

На картинках зібрані симптоми болю на які зазвичай скаржаться пацієнти. Знайдіть те, що турбує саме вас, клацніть на обрану картинку і отримайте пораду. Пам’ятайте, що онлайн тестування не може замінити консультацію лікаря, тому у випадку якщо вас часто турбує головний біль зверніться за допомогою. 

1. В очах, плечах та шиї відчувається сильне напруження та спазм. Тиск у скронях та лобі. Людина страждає від тупого, ниючого болю

2. Пульсуючий, розпираючий біль в потиличній частині голови, який наростає при активних рухах. Можлива нудота, розлад зору та слабкість.

Відео дня

3. Сильний пульсуючий біль у скронях, світлочутливість, роздратованість, втома та втрата апетиту. Відчувається проблема з концентрацією.

4. Сильний пульсуючий біль з однієї сторони голови.

5. Постійний тупий біль в потиличній частині голови. Іноді біль відчувається в області очей та скронь. Важко повертати голову через больові відчуття

6. Головний біль виникає несподівано, супроводжується нудотою, двоїнням в очах, шкіра обличчя набуває багряно-червоного відтінку.

Головний біль - одна з найпоширеніших скарг всіх пацієнтів світу. За статистикою, близько половини населення планети страждає від регулярної мігрені. Мало того, що вона доставляє масу неприємних відчуттів, так ще й часто через неї весь день може піти нанівець.

Як зрозуміти, що причина достатньо серйозна й слід йти до лікаря?
Якщо голова болить значно сильніше, ніж зазвичай - це сигнал. Якщо головний біль супроводжується:

  • повною або частковою втратою зору;
  • слабкістю;
  • нудотою та блювотою;
  • онімінням кінцівок;
  • амнезією;
  • втратою орієнтації в просторі та іншими нетиповими симптомами, слід негайно звертатися до лікаря.

Що не можна робити при головному болю:

  • пити алкогольні напої;
  • курити;
  • прикладати до голови грілку з льодом;
  • приймати другу таблетку знеболювального або анальгетика.

Володимир ФІЛАТОВ
 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
18:05 У Залізничному біля трансформатора знайшли гранату. Вона виявилася іграшковою 16:00 «За що сваритися, що селянина нагнули?» 15:40 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:16 Сорок хвилин розглядали одне питання, а тоді зі скандалом розійшлися Від читача 18:11 Щодо зборів ГО "Джерело" 14:53 Поки у дітей весняні канікули і вони кайфують, вчителі дружно працюють по благоустрою селища play_circle_filled 14:00 Як сортувати пластик правильно — розповідає експертка 13:08 З Меморіального комплексу у Козятині викрали поминальну лампадку. Злодія впіймали 12:00 Постраждали всі блоки на Ладижинській ТЕС: повідомили наслідки ракетної атаки 22 березня 11:10 Сьогодні в області через сильний вітер підвищений рівень небезпеки. Буде сухо та сонячно 10:15 Не вистачає кілька тисяч гривень на комплекти одягу-трансформера для поранених photo_camera 09:08 Глуховецький ліс повертають у власність Вінницької обласної Ради 08:37 «Тарифи в дію ще не ввели. Та розрахунок поданий на затвердження в ЖКГ» 19:04 Поділилися фото, як на території Козятинського ліцею №7 наводили лад photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up