Сімейні лікарі міської «первинки» відвідують села громади

Сімейні лікарі міської «первинки» відвідують села громади
На світлинах біля допису - черга бажаючи потрапити на прийом до козятинских лікарів у ФАПі Пиковця.

За розробленим графіком та черговістю сімейні лікарі Козятинського міського центру ПМСД об’їжджають села громади: обов’язково раз чи двічі на місяць до кожного села усіх семи старостинських округів Козятинської територіальної громади приїжджає «медичний десант»: сімейні лікарі та лаборант (за потреби, до складу лікувально-діагностичної делегації може входити і вузькопрофільний спеціаліст вторинного рівня – лікар із ЦРЛ).

Про це йдеться на сайті козятинської міської ТГ

Так, днями фельдшерсько-акушерські пункти Пиковця та Пустохи – сіл Пиковецького старостинського округу – відвідали лікарі Козятинської первинки разом із лаборантами, що брали у бажаючих кров для аналізу на цукор та робили кардіограму. Про приїзд сільчани були попереджені старостою округу заздалегідь, а тому прийом пройшов оперативно та результативно. Протягом трьох годин до лікарів Козятинського ПМСД звернулися 24 мешканця сіл округу.

- Чекатимемо наступного приїзду лікарів під кінець жовтня, - прокоментувала староста Пиковецького старостинського округу Олена Борчаківська. – Адже, як показали декілька прийомів, що вже відбулися у наших селах від початку виїзних сесій Козятинської ПМСД, люди охоче йдуть на прийом, записуючись у чергу. Більшість із тих, хто приходить на виїзні прийоми, – сільчани похилого віку, що, на жаль, не можуть за потреби відвідувати лікаря у Козятині. А тому такий метод огляду наших мешканців – дієвий та чітко орієнтований на пацієнтів. — йдеться у дописі

Відео дня

Майже 9 тисяч нових хворих в Україні: яка ситуація з коронавірусом у нашому районі?

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up