Скільки коштує пройти комісію в лікарні

Скільки коштує пройти комісію в лікарні
Фото ілюстративне
  • Змінилися тарифи на платні послуги Козятинської центральної районної лікарні. Відповідне рішення прийняв виконком.
  • Розповідаємо, скільки доведеться заплатити за профогляд, комісію на посвідчення водія, отримання дозволу на володіння зброєю і консультацію лікаря без направлення від сімейного

Наприкінці січня 2023 року виконавчий комітет затвердив нові тарифи на платні послуги для Козятинської ЦРЛ. Сюди входять різні види медичних оглядів, аналізи, діагностичні процедури та консультації лікарів, якщо пацієнт звертається без направлення, оздоровчий масаж, гімнастика та бальнеологічні процедури для дорослих.

— Оновлення тарифів було пов'язане з багатьма факторами, — пояснює Оксана Забазнова, директорка Козятинської центральної районної ліккарні. — В першу чергу, це відбулося через здорожчання вартості реактивів, медикаментів та розхідних матеріалів, які використовуються при наданні послуги. Також у калькуляцію входить заробітна плата медичних працівників. У розрахунку вартості ми повинні визначити той розмір, який передбачений державою.

Довідка психіатра-нарколога

Тепер розповімо про ціни. Почнемо з того, скільки коштує проходження лікаря-психіатра. Як ми вже розповідали у позаминулому номері газети, зараз при проходженні медкомісії замість сертифікатів нарколога та психіатра видають спільну довідку. Загалом це коштує 470 гривень 90 копійок. Сюди входить огляд спеціаліста, а також проведення аналізів крові та сечі.

Відео дня

Якщо вам знадобиться взяти дублікат довідки, яку ви вже отримували, це коштуватиме 80 гривень 60 копійок.

Додамо, що два роки тому пройти огляд у психіатра в нині неіснуючій Міській лікарні коштувало 48,7 гривні, а нарколога - 74,20 гривні. Це разом із відповідними аналізами. Які на той момент були тарифи у Козятинській ЦРЛ, ми не знаємо. Втім зрозуміло, що вартість послуги справді підскочила в ціні. Але ціна не захмарна. Є клініки, де ця сама довідка коштує ще дорожче.

Комісія для водіїв і тих, хто стріляє

Якщо збираєтеся здати на права чи вже водите машину і маєте пройти медичний огляд, готуйтеся викласти орієнтовно 721,3 — 824,1 гривні. Стільки коштує проходження п’яти медичних спеціалістів, електрокардіографія, обстеження гостроти та полів зору, аналізи крові та сечі, визначення резус-фактору і групи крові та проведення заключного медичного огляду головою комісії.

Якщо здаватимете аналізи на біохімічних аналізаторах, медкомісія вам коштуватиме дещо дешевше. Загальний аналіз крові коштує 142,30 гривні. Натомість той же загальний аналіз крові за допомогою спеціального апарату коштує в 3,5 разу менше.

Є також додаткові обстеження. Огляд гінеколога коштує 130,80 гривні. Забір крові з вени — 45,7 гривні, з пальця — 25,20, а аналіз на реакцію Вассермана (RW) — 76,20 гривні.

Натомість медичний огляд, який необхідно пройти, щоб отримати дозвіл на володіння зброєю, коштує дешевше, ніж для водіїв — 657 гривень 50 копійок. У цю вартість входить обстеження у п’ятьох лікарів, електрокардіографія, аналізи, обстеження гостроти та полів зору та проведення заключного медичного огляду головою комісії.

Є ще передрейсовий і післярейсовий медогляд водіїв. Ця послуга коштує 61,40 гривні.

Профогляди

Скільки саме коштуватиме медкомісія на роботу — сказати важко. Адже перелік лікарів, аналізів та типів діагностики, які необхідно пройти, не для всіх спеціальностей однаковий. Втім можемо приблизно порахувати, що за огляд 11 спеціалістів, електрокардіографію, флюорографію, забір крові з вени і пальця, загальний аналіз крові та сечі, аналіз крові на RW та заключний медичний огляд головою комісії доведеться заплатити орієнтовно 1182,1 — 1349,20 гривні. Вартість залежить, перш за все, від переліку лікарів, яких потрібно пройти. До прикладу, огляд у гінеколога трохи дорожчий, ніж в уролога. Так само на ціну впливають аналізи крові та сечі: ті, які робляться на спеціальних пристроях, коштують дешевше, ніж ті, які робить лаборант вручну.

Проведення обов’язкових профілактичних медичних оглядів працівників окремих професій з видачею особистих медичних книжок коштує 968 гривень. Сюди входить обстеження у трьох лікарів, флюорографія, забір крові з вени, аналізи крові, калу, сечі та мазків (загалом сім типів аналізів), а також проведення заключного медичного огляду головою комісії.

Окремі процедури, аналізи, прийом лікарів

Тепер подивимося, скільки коштують процедури, аналізи та прийом лікарів, якщо ви звертаєтеся без направлення від сімейного. До прикладу, якщо захочете визначити резус-фактор і групу крові, це коштуватиме 63 гривні 80 копійок. Хочете перевіритися на цукор — заплатите 39 гривень. ІФА-тест на коронавірус коштує 156,70 гривні. Ультразвукове дослідження жіночих статевих органів без направлення від сімейного лікаря коштує 158 гривень 80 копійок.

Огляд у лікаря-кардіолога коштує 101,50 гривні. Психолог огляне вас без направлення за 340 гривень 30 копійок, фізіотерапевт — за 41,40 гривні. Без направлення можна звернутися також до нарколога. Це коштуватиме 70 гривень 90 копійок. Зауважимо, що якщо ви берете направлення у сімейного лікаря, то консультація лікарів, аналізи та обстеження будуть безкоштовними.

Додатково у лікарні можна отримати оздоровчі процедури, наприклад, масаж. Найдорожче у цьому переліку — сегментарний масаж шийно-грудного відділу хребта та загальний масаж для дітей грудного і ясельного віку. Це коштує 95 гривень 90 копійок. Огляд спеціаліста медичної та реабілітаційної медицини з проведенням тестів та складанням індивідуальної програми реабілітації обійдеться в 175,30 гривні.

А от один ліжко-день у стаціонарі для людей, яким необхідна паліативна допомога, коштує 612 гривень 60 копійок.

 

Здійснено за підтримки Асоціації «Незалежні регіональні видавці України» та WAN-IFRA в рамках реалізації проєкту Хаб підтримки регіональних медіа. Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів

Читайте також:

«Без рецепту відпуску не буде». Чи є ажіотаж у козятинських аптеках через рецептурні ліки?

Як отримати ліки за електронним рецептом? Інфографіка

Агресивніший перебіг: нa Вінниччині зростaє кількість хворих нa COVID-19

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (27)
  • Любов Погорєлова

    Бл..ь,краще  б я цього не читала
  • Алина Алина

    За все потрібно плати, а от вакцина від ковіду безкоштовна , ще й за кожну вколену дозу платять люлям . І ніхто досі нічого не зрозумів !!!! Питань ні в кого не виникає як так і чому???? Коли ж люди зрозуміють, що їх знищують і вони нікому не потрібні! І ніхто вам безкоштовно нічого хорошого не дасть! За то всі перекололися, бо давали по 500 грн за укольчик.

    Алина Алина reply Алина Алина

    Тетяна Костюк-Канєвська послав на... Це коли не купив! А коли доказів свою правоту! Ті хто купили, маючи сертифікат, офіційно не є людьми,а товаром. Все що вони зробили, вберегли здоров'я. Але вони вже власність корпорації, і не мають статусу живої людини. А це не дуже добре.

    Алина Алина reply Алина Алина

    Тетяна Костюк-Канєвська а щоб ніхто не вколовся б, то нікого і не відсторонили б. Ніхто не позакривав би всі підприємства в країні. Держава про нас так піклується, що дала нам два вибори, або подохнеш від уколу, або з голоду, бо тобі без уколу не можна буде працювати. І після цього ще хтось вірить в те , що держава про нас піклується? І як не дивно є такі придурки!!!

    Тетяна Костюк-Канєвська reply Алина Алина

    Evgeniy Morrison
    Не ,, прогнувся" , а послав всіх на ....Бо втрачати час  , тягатись з керівництвом по судах , влаштовувати шоу на робочому місці , з викликом поліції і адвокатів  не всім по карману . Тай нерви потрібно мати сталеві .

    Evgeniy Morrison reply Алина Алина

    Тетяна Костюк-Канєвська ну відкупився це по суті прогнувся,але все одно краще чим приймати участь в сумнівних експериментах

    Тетяна Костюк-Канєвська reply Алина Алина

    Алина Алина
    Ну не всі ,, перекололися" .
    Хто вколовся , а хто  відкупився , щоб не задовбували .

    Елена Стецюк reply Алина Алина

    Алина Алина Це все від того, що за нас дуже "турбуються". А щодо питань, то в таких як ми - їх не виникає, бо ми вже давно переконались у цій "турботі", а ті хто зробив процедуру - їх вже не переконати🥺
  • Людмила Мазурян

    Ооо! Так це лише початок кінця.
  • Willa Evans

    🇺🇦 Громадяни України та вимушенi переселенцi подайте заявку на фінансову допомогу сьогодні разом із проектом UAPPL.

    Перейдіть до  >>  https://s.uappl.org/219reco2532

    На відміну від багатьох інших організацій, пожертви надходять безпосередньо від донора до того, хто запитує.

keyboard_arrow_up