Термометр за тисячу і пульсоксиметр: нові дефіцитні товари

Термометр за тисячу і пульсоксиметр: нові дефіцитні товари
  • Термометр і пульсоксиметр - дві речі, які мають бути в аптечці хворого на коронавірус, якщо він лікується вдома.
  • Виявляється, у Козятині їх не дуже й купиш.

Коли коронавірус почав ширитися Україною, а в нашому місті навіть не було зареєстровано жодного випадку цього захворювання, козятинчани в паніці почали змітати антисептики та маски. Попит на ці два товари в аптеках та магазинах побутової хімії зріс настільки, що їх просто не встигали завозити. А щойно на полицях з’являлися довгоочікувані маска чи хоча б 30-мілілітровий санітайзер, люди поспішали в магазин, аби встигнути придбати.

Сьогодні коронавірус стрімко шириться містом та районом, проте і масок, і антисептиків у продажу вистачає. При чому, на будь-який смак. До того ж, вони помітно подешевшали, адже на початку введення карантину маски коштували 15, а подекуди й 25 гривень. Сьогодні можна придбати цей засіб індивідуального захисту всього за три гривні. Тобто, ціна впала у 5-8 разів. Разом з тим, маємо нові дефіцитні товари - термометри та пульсоксиметри.

Кілька тижнів тому захворіла одна козятинчанка. Її госпіталізували до районної лікарні. Сестра жінки скуповувала для неї необхідні речі. І не змогла знайти в аптеці звичайного ртутного термометра для вимірювання температури тіла.

Відео дня

Ще один товар, який майже зник із поличок наших аптек - пульсоксиметр. Це прилад, схожий на прищепку, який вимірює не лише пульс, а й рівень кисню в крові. Медики називають цей показник “сатурація”.

Пульсоксиметр та термометр - дві необхідні речі, які потрібно мати, якщо людина хворіє на коронавірус і лікується вдома. Про це на своїй сторінці у Фейсбук писала колишня в.о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун. Адже при COVID-19 важливо контролювати не лише температуру тіла, а й рівень кисню в крові. Якщо він опускається нижче нормального показника, треба звертатися за медичною допомогою.

“Нормальний рівень кисню становить щонайменше 95-100%. Деякі люди з хронічними захворюваннями легень або зупинкою дихання уві сні можуть мати нормальний рівень сатурації близько 90%. Утім, у разі хвороби і якщо ви не маєте вищеперелічених проблем зі здоров’ям, а ваш показник сатурації менше ніж 95% — якнайшвидше сконтактуйте з лікарем”, - йдеться у дописі Уляни Супрун.

 

В інтернеті є сервіс tabletki.ua. За допомогою нього можна подивитися, чи є товар у конкретній аптеці і скільки саме він там коштує. За допомогою цього сервісу ми перевірили, чи є у козятинських аптеках такі необхідні сьогодні термометри та пульсоксиметри. Зауважимо, що на tabletki.ua є не всі наші аптеки, а лише деякі.

Почнемо з пульсоксиметрів. Їх ми знайшли лише у двох аптеках в центрі міста. Ціна однакова - 608 гривень.

Тепер перейдімо до термометрів. У козятинських аптеках широкий вибір термометрів для вимірювання температури води. При чому, різних видів і форм. Є навіть термометри для холодильників. Натомість термометрів для вимірювання температури тіла не так багато.

Звичайний ртутний термометр ми знайшли лише у трьох аптеках. Ціна коливається у межах 53-55 гривень. Натомість електронні термометри ми знайшли у п’ятьох аптеках. Вони різної цінової категорії - від 88 до 248 гривень. Хоча є екземпляри, які коштують трохи більше тисячі гривень - це інфрачервоні безконтактні термометри. Такий ми знайшли лише в одній аптеці.

Звісно, і пульсоксиметр, і термометр можна замовити в інтернеті. До прикладу, пульсоксиметр тієї ж марки, що ми знайшли в Козятині, можна придбати на популярному майданчику для продажу в інтернеті. І навіть на 200 гривень дешевше. Проте врахуйте, що, замовляючи з інтернету, доведеться оплатити доставку, а ще чекати, поки товар прийде на поштове відділення.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (3)
  • Alexs Tkachuk

    Вам Фурман за цю статтю заплатив???
    З якого пальця ви висмоктали новину?

    Елена Удвуд reply Alexs Tkachuk

    За статтю нам ніхто не платив. А з приводу того, з якого пальця, як ви кажете, ми висмоктали новину, то у публікації вказано, що ми користувалися сервісом tabletki.ua під час підготовки матеріалу

    Alexs Tkachuk reply Елена Удвуд

    Дякую за розгорнуту відповідь
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up