Типу фейлетона

Типу фейлетона

Лікар-Менгель козятинського розливу

Діана Древецька

Милосердя не є обов’язковою прикрасою фізика або хіміка. Але воно обов’язкове для лікаря. Автор: Андре Моруа.

Хочу розказати тобі, Карле, як нещодавно прийшов один пацієнт на прийом до лікаря-кардіолога Б. Сподівався отримати таку необхідну його хворому серцю допомогу, а отримав, уяви, Карле, серцевий напад протягом тижня. І все чому? Та тому, що попросив, щоб медсестра кабінету, яка аж зовсім не обтяжена роботою, виконала свої безпосередні обов’язки — потурбувалась, щоб принесли аналізи Пацієнта в кабінет. Так як Пацієнту тяжко ходити, а особливо по сходах. Але лікарка-кардіолог Б., будучи незадоволеною скандалом із попереднім Пацієнтом, стала грудьми за свою медсестру. Замість того, щоб оглянути Пацієнта і зібрати скарги, лікарка Б. розпочала вичитувати Пацієнтові про свої особисті та медсестри посадові обов’язки, значно зменшуючи їх на свою користь. Звинувачувала Пацієнта мало не в усіх смертних гріхах, починаючи з часу його народження. Відомості про гріхи, вочевидь, збирала у торгашок на базарі. Благо, базар торгує щодня.

Відео дня

У тебе, Карле, певне, виникає риторичне питання: “Хіба входять у посадові обов’язки лікарки Б. виховувати, читати нотації, ображати молодих і літніх Пацієнтів?!” Відповім: при цьому Пацієнт повинен ще й мовчки ковтати брехню і образи. А якщо відкрив рота для захисту своєї гідності, то лікарка Б. одразу закриє його словами: “Ми це казали не для того, щоб ви відповідали нам”. Коли ж Пацієнт таки не мовчить, то, на думку лікарки Б., у нього поганий настрій. При цьому медсестра, як улесливий холуй, підхіхікує.

Хочу сказати тобі, Карле, що лікарка Б. говорить про себе винятково у множині: “Все, що є у нас в голові, ми не хочемо, ми не будемо”. Таки Ніколай-II! Але повернемося, Карле, до подій. У підсумку, лікарка Б. Пацієнта покарала. Не глянувши навіть на ті злощасні аналізи, ЕКГ та інші обстеження, зловтішаючись, що Пацієнтові стало добряче зле, заявила: “Ми не будемо і не хочемо надавати допомогу. Ідіть на всі чотири сторони”. Карл, ти чув про таке?! І не питай у неї про клятву Гіппократа, вона давно забула, що воно таке. А запитай, за що лікарка Б. отримує зарплатню з кишень платників податків? Чи не за те, що в присутності хворого жебрака може 15 хвилин домовлятися по телефону про дороговартісний відпочинок? І цим показує пацієнту, що його місце під плінтусом.

Чи не тисне корона, лікарко Б.? Чи не втомились її нести? Хочу сказати, Карле, що є багато добрих, чуйних, істинно лікарів, які заслуговують на любов і повагу. Ми всі їх знаємо. Але в цьому дописі не будемо згадувати їх імена. Щоб брудна слава лікарки Б. не кидала на них тінь. І наостанок. “Якщо хворому від розмови з лікарем не стало краще, то це не лікар”. (В. М. Бєхтєрєв). Хто ж тоді, “лікарка Б.”?

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (1)
  • RIA-Козятин

    Про королівську поведінку декого з лікарів
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
18:35 Звітні концерти у Козятинській дитячій музичній школі: поділилися фото виступів photo_camera 16:15 Куди йти навчатися Козятинчанам. Вступ 2024 (партнерський проєкт) 15:30 Жовтий дощ дістався Козятина. Фото-відео play_circle_filled photo_camera 14:12 Першими робитимуть вулиці з найбільшими ямами: у Козятині стартує сезонний ремонт доріг Від читача 13:44 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 13:04 Дефіцит в енергосистемі: на Вінниччині вводять графіки обмеження потужностей для підприємств 12:18 «Не вистачає грошей, щоб покупцям решту давати» 11:33 Латки на Куликівського скоро доведеться латати 10:00 У Безіменному відкриють меморіальну дошку на честь Героя Вадима Янчука 09:09 Збирають підписи аби присвоїти звання Героя України (посмертно) солдату-навіднику Анатолію Федорцю 08:08 «Дикі кабани» вибороли «бронзу» у районному етапі зі спортивного орієнтування photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up