У громадах Вінниччини відбудуться «Дні донора». Графік

У громадах Вінниччини відбудуться «Дні донора». Графік
  • Вінницький обласний центр служби крові просить усіх охочих долучитись до здачі крові всіх груп. Це необхідно для заготовки компонентів донорської крові, які в подальшому врятують не одне людське життя.
  • Важливо поповнити запаси, адже обласний центр надає компоненти для усіх громад області.

Про це повідомляє Вінницька обласна військова адміністрація.

«Потреба у крові постійно зростає. Тому, у нас прохання сприяти нам з донорством. Є графік на вересень, тому ми просимо допомогти нам організувати День донора», - зазначила під час зустрічі на онлайн-нараді з головами громад головний лікар обласного центру служби крові Оксана Банах.

Такі Дні донора уже проходили в громадах. І успішно вони відбулися в Бершаді, Гайсині, Хмільнику, Луці-Мелешківській та інших.

Відео дня

За потреби у центрі створять посилену мобільну бригаду для забору крові. Від громад потрібно лише приміщення і проінформувати населення, коли планується День донора.

Директорка Департаменту охорони здоров'я та реабілітації ОВА Ольга Задорожна зауважила, що важливо, аби громади активно включилися в процес.

«Ми всі працюємо на Перемогу. А донорство - це ваш маленький внесок у неї, тому просимо голів громад активно включитися у цей процес», - додала Ольга Задорожна.

Що потрібно для донорства крові?

  •  Вік від 18 років;
  • Документ, що засвідчує особу;
  • Відсутність хронічних хвороб;
  • Достатній відпочинок напередодні донації;
  • Не вживати алкоголь за 48 годин до донації;
  • Обов’язково поснідайте, якщо йдете на донацію.

Здавати кров «натщесерце» - шкода вашому організму. Але не варто вживати перед донацією жирні та молочні продукти, а також банани.

Нагадаємо, вінницький обласний центр служби крові просить вінничан долучитись до здачі крові всіх груп. Потрібні всі групи крові

Читайте також:

Жителів області нагороджували «За заслуги перед Вінниччиною». Серед них — махнівчанин Анатолій Дроздович

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up