У мікрорайоні ПРБ антисанітарія — купа гною, канава зливу сечі і дохлі кури

У мікрорайоні ПРБ антисанітарія — купа гною, канава зливу сечі і дохлі кури
  • До нашої редакції завітав житель вулиці Козацька Костянтин і розповів, що одна із його сусідок тримає стадо великої рогатої худоби (більше десяти голів).
  • Господиня худоби викидає гній, а він смердить на весь куток.

Ще в редакції ми Костянтину повідомили, що зо три роки тому мешканці вулиць Козацької та Шептицького скаржились голові квартального комітету, що господар стада тримає корів у металевих контейнерах, через що корови постійно ревли як влітку, так і зимою, і що гній знаходиться близько від криниць. З цього приводу була скликана комісія, до якої входили депутати міської ради, посадовці ЖКГ, держспоживслужби, квартального комітету. Всього в комісії працювали 9 людей. За словами одного із членів комісії, купа гною не перевищувала допустиму відстань між гноєм та найближчою криницею. Щодо умов утримання тварин — підприємцю заборонили корів тримати у металевих контейнерах. 

— Підприємець тримає сім чи вісім корів, ще майже в такій ж кількості поголів’я телят. Гній вона перенесла в інше місце, а від нього йде дуже неприємний запах, — сказав Костянтин. 

Відео дня

Ми поїхали за знайомою нам адресою. На розі вулиць Козацька та Шептицького помітили велику купу свіжого гною. Від неї дійсно несло сечею і трупним смородом. Але поблизу не бачили загиблих тварин.

Підказку дав чоловік, який вийшов з вулиці Шептицького з двома наповненими відрами. Спочатку ми подумали, що він йде напувати телят, які паслися неподалік гноярки. Але чоловік до телят не дійшов, а наповнені відра злив у яму.

Ми пішли подивитися, куди це там зливаються нечистоти. Виявилося, що то звичайна канава, куди тваринники виливають сечу з фекаліями. Все це потрібно бачити. На дні ями — рідина, поверх сечі — фекалії, а наверху густої маси видніється голова дохлої курки.

Саме з цієї ями доносився до домогосподарств сморід. Після всього побаченого зателефонували до держспоживслужби. Там нам пояснили, що заяву можна писати на них, а вони її перенаправлять на міську раду, чи відразу на міську раду, щоб вони створили комісію для реагування.

Зателефонували і Костянтину. Від нього стало відомо, що він вже написав таку заяву до міської ради. Тож чекаємо на створення комісії.

 

 

     

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (1)
  • Моя Европа

    Вся суть українців ! В себе дома чисто а за забором гадять! В яку нам Європу ? Ви що , виженуть з відти копняками ! Дикуни!! Яи підприємці  ) ?

keyboard_arrow_up