У скільки обходиться кисень для пацієнтів?

У скільки обходиться кисень для пацієнтів?
  • Деяким пацієнтам, хворим на COVID-19 і пневмонію необхідна киснева підтримка.

  • Для цього лікарня купує спеціальний медичний кисень у балонах.

  • Ми перевірили, скільки грошей витратила Козятинська ЦРЛ на це від початку пандемії і скільки коштує один балон.

На останній сесії міської ради, яка відбулася у п’ятницю, 13 листопада, завідуюча поліклінічним відділенням Центральної районної лікарні і, за сумісництвом, депутатка міськради сьомого скликання Алла Пилипчук розповіла про ситуацію із лікуванням хворих на коронавірус. За її словами, за жовтень у нашій районній лікарні пролікувалося 54 пацієнти з підтвердженим COVID-19, а за перші два тижні листопада — 36. Окрім коронавірусних хворих у закладі також багато пацієнтів, що мають пневмонію. Таких станом на минулу п’ятницю було 75. Більша половина з них потребували постійної кисневої підтримки.

Ще наприкінці березня нашу лікарню внесли до списку медзакладів, куди госпіталізовуватимуть хворих на коронавірус. За даними системи електронних закупівель Prozorro, за ці сім з половиною місяців Козятинська районна лікарня придбала кисню на суму 281,4 тисяч гривень та кисневих балонів на суму 70 тисяч гривень.

Вартість балона кисню у квітні становила 400 гривень (з ПДВ), а вже у червні — 372 гривні (без ПДВ). Це трохи нижче середньої ціни, яку платили за балон кисню лікарні області у жовтні-першій половині листопада.

Відео дня

За даними видання vlasno.info, за останні півтора місяці вартість балона кисню, яку купували різні лікарні Вінниччини, коливалася у межах 180–467 гривень. Найдорожчу закупівлю зробили медзаклади у Могилеві-Подільському та Бершаді. Найдешевшу — Крижопільська центральна районна лікарня. Натомість Козятинської ЦРЛ у цьому переліку немає.

 

Читайте також:

Вже 694 інфікованих: коронавірусні дані 20 листопада

На Вінниччині мобільні бригади та лікарі отримають додаткові експрес-тести

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up